Blogolj!

Összedőlt a világ

Cabe
2016.11.10.
Összedőlt a világ, ez teljesen egyértelmű. Egy demokratikus országban, demokratikusan megválasztott valakit a többség, tudomásom szerint: minden választási csalás nélkül. Ez tűrhetetlen!

Szobrot Ferenc Jóskának?

Cabe
2016.10.06.
Finoman fogalmazva is ízléstelenség október 6-án, a nemzet gyásznapján, arról szavaztatni az embereket, hogy legyen-e szobra Magyarországon Ferenc Józsefnek.

Ítélet a borosgazda ügyében

Ha az ügyes piaci tolvaj kiemel a nyugdíjas néni cekkeréből egy pénztárcát és abban nincs annyi, hogy a tolvaj legalább egyszer jól berúghasson, a néni köteles kártérítést fizetni a tolvajnak, amelynek mértéke legalább hat havi, de nem több, mint egy évi, mindennapi berúgáshoz elegendő összeg.

A Molotov-Ribbentrop-paktum, meg a történelem

1939. augusztus 23-án kötötték meg a Molotov-Ribbentrop paktumot, azaz az egyezséget, amelyben két ország politikusai, két totalitárius diktatúra vezetői - minden külön értesítés helyett és nélkül - érdekszférákra osztják fel Európa középső, keleti részeit.

Újra fekete bárány a Beatrice

Cabe
2016.08.20.
…csak most Romániában. Illetve, Erdélyben. Vidul a szívem és újra fiatal vagyok! Úgy látszik, nem csak a rock, de a hülyeség is örök és halhatatlan.

A nagy fürdőruha-háború

Épelméjű férfiember nem beszél bele a női divatba. Már ha hosszú életű akar lenni ezen a földön… Mégis, most a blogon már másodszor írok az idei nyár női stranddivatjának első osztályú vadhajtásáról, a burkiniről.

Rombold le a kereszténységet!

Cabe
2016.08.10.
Párizs 15. kerületében áll egy katolikus templom. Ha még áll… Szent Rita templomnak hívják. Hivatalosan már tavaly bezárták. Bontásra ítélt épület, a helyére parkolót akarnak építeni, az európai kultúra nagyobb dicsőségére. Hát igen, egy gyanús szekta, valami katolikusok nem tudták fizetni a bérleti díjat...

A zajkányi Hunyadi-emlékmű hányt-vetett sorsa

A történelem – vagy az ember - néha fura vicceket csinál. Van, amikor egy emlékmű sorsa ugyanolyan kalandos, mint maga az esemény, melynek emlékezetére állították. Hallották már hírét a zajkányi csatának? És a zajkányi emlékműnek?

Politikai futballhuligánok

Cabe
2016.06.15.
Tudtak arról, hogy nem csak az Aranycsapat játszott világbajnoki döntőt a magyar futballtörténelemben? Az 1938-as, olaszországi világbajnokságon Benito Mussolini „Győzelem, vagy halál!” - küldte pályára az olasz csapatot. Ellenünk.

Rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak

Kedves gyerekek! Remélem, nem vagytok még ágyban, így elolvashatjátok a mesét. Szól ez a mese az Óperenciás tengeren is túli királyról, IV. Lajosról, akinek az a tréfás ötlete támadt, hogy rendeletet adjon ki: „decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak”.

Ezeket a cikkeket olvastad már?