Blogolj!

Mátyás király esete történelemhamisítással

Cabe
2017.02.23.
Történelmet sokféleképp lehet írni, az egyszerű polgár, elvárná, hogy nagyjából igazat olvasson a történelemkönyvekben. Tévedések persze előfordulhatnak, de a szándékos hamisítás az már egy másik eset.

Hadüzenet Amerikának

Cabe
2016.12.10.
Van, amikor a történelem is viccbe fullad. Még akkor is, ha olyan véresen komoly dologról van szó, mint Magyarország hadüzenete az USÁ-nak, 1941. december 12-én.

Összedőlt a világ

Cabe
2016.11.10.
Összedőlt a világ, ez teljesen egyértelmű. Egy demokratikus országban, demokratikusan megválasztott valakit a többség, tudomásom szerint: minden választási csalás nélkül. Ez tűrhetetlen!

Ítélet a borosgazda ügyében

Ha az ügyes piaci tolvaj kiemel a nyugdíjas néni cekkeréből egy pénztárcát és abban nincs annyi, hogy a tolvaj legalább egyszer jól berúghasson, a néni köteles kártérítést fizetni a tolvajnak, amelynek mértéke legalább hat havi, de nem több, mint egy évi, mindennapi berúgáshoz elegendő összeg.

A Molotov-Ribbentrop-paktum, meg a történelem

1939. augusztus 23-án kötötték meg a Molotov-Ribbentrop paktumot, azaz az egyezséget, amelyben két ország politikusai, két totalitárius diktatúra vezetői - minden külön értesítés helyett és nélkül - érdekszférákra osztják fel Európa középső, keleti részeit.

Újra fekete bárány a Beatrice

Cabe
2016.08.20.
…csak most Romániában. Illetve, Erdélyben. Vidul a szívem és újra fiatal vagyok! Úgy látszik, nem csak a rock, de a hülyeség is örök és halhatatlan.

A nagy fürdőruha-háború

Épelméjű férfiember nem beszél bele a női divatba. Már ha hosszú életű akar lenni ezen a földön… Mégis, most a blogon már másodszor írok az idei nyár női stranddivatjának első osztályú vadhajtásáról, a burkiniről.

Viszlát valóság, jön transzneműség olimpiája

Cabe
2016.08.04.
Ha valaki attól tart, hogy a környezetszennyezés, az éghajlatváltozás vagy az atombombák jelentik majd a végünket, megnyugtathatom, ezek mind nudlik az emberi hülyeséghez képest.

Ezer Székely Leány Napja meg a Budapest Pride

Cabe
2016.07.03.
Csíkszeredában 1931 óta, minden esztendőben július első szombatján rendezik meg az Ezer székely leány napja hagyományőrző találkozót, a székely népviselet, népzene és néptánc ünnepét. A találkozó jelmondata: Hitében erős, erkölcsében tiszta, és önazonosságában szilárd ifjúságot akarunk!

Megszűnt a Varsói Szerződés

Cabe
2016.06.30.
1991. július 1.-én, rövid, de legalább igen dicstelen működés után, megszűnt a Varsói Szerződés. Halottról jót vagy semmit – szokták mondani -, és ennek alapján itt akár be is fejezhetném ez a bejegyzést. Mert jót az elhunytról – a Varsói Szerződésről - nem tudok írni…

Ezeket a cikkeket olvastad már?