Viszlát valóság, jön transzneműség olimpiája

Cabe

Ha valaki attól tart, hogy a környezetszennyezés, az éghajlatváltozás vagy az atombombák jelentik majd a végünket, megnyugtathatom, ezek mind nudlik az emberi hülyeséghez képest.

A riói olimpia biztos, hogy történelmet fog írni a sporttörténetben. Ez lesz az első olimpia, mikor a szent esélyegyenlőség nevében, indulhatnak majd férfiak a női versenyszámokban és viszont, nők a férfiak között. Már ha transzneműnek mondják magukat…

A NOB már 2003 óta engedélyezi, hogy férfivá átoperált nők és nővé operált férfiak az új nemüknek megfelelő versenyszámokban indulhassanak a játékokon. De most már az operáció sem követelmény… Egy új rendelet értelmében elég, ha transzneműségét négy évvel korábban bejelenti és teszteronszintje (férfi nemi hormon) egy évig megfelel a megállapított értékeknek.

Az az apróság, hogy ezzel pont az olimpiai eszmét, meg a tisztességes versenyt csapják pofán, már senkit sem érdekel. Az természetesen csalásnak számít, ha valaki doppingol, mondjuk, mint hajdan az NDK atlétanői, akik férfihormonokkal felturbózva gyűrték maguk alá a világot. De az mostantól teljesen szabályos, ha valaki a másik nemhez tartozónak érzi magát, akkor ne a biológiai, hanem a maga által elképzelt, vélt neme szerinti kategóriában induljon, ha betartja az előírásokat.

Az az apróság, hogy bármennyi hormonkezelésen esik át egy férfi, a tüdő- és szívkapacitása, testizom tömege felülmúlja a hölgyekét, már senkit sem érdekel.

Így lehet például egy közepes képességű férfi ökölvívóból a női boksz olimpiai bajnoka. Mert az, ugye nem sérti a politikai korrektséget – vagy mi a bánatot? – ha kijelentjük, a férfiak egy csomó sportágban, fizikai adottságaik miatt, jobbak a hölgyeknél. A hölgyek meg a férfiaknál. Ez van. De ki a bánatot érdekelnek a realitások? Ez a vicc már régen nem a valóságról szól…

A lényeg a teljes és mindent elsöprő korrektség, már persze politikailag. Nem baj, ha marhaság, ha ellent mond a józan észnek, csak az számít, hogy milyen nagyon felvilágosultak vagyunk. Az valahogy nem tűnik fel az új szabályokat ünneplőknek, hogy a nemek közötti különbséget még a a homoszexuálisok olimpiájának nevezett Melegjátékokon is elismerik. A szabályzatuk leszögezi, hogy bizonyos sportágakban jobbak a férfiak, ezért a hölgyek számára külön lehetőséget kell biztosítani a versenyzésre. Egy biológiailag férfi csapat nem kerülhet szembe egy biológiailag női csapattal, akármennyire fiúnak is érzik és vallják magukat abban a hölgyek.

Miért kellett az olimpiába is beletenyerelni?

Az még értem – ha elfogadni nem is tudom -, hogy akadnak a világon olyan különc és agresszív csoportok, amelyek a nekik nem tetsző dolgokat politikailag inkorrektnek kiáltják ki. Erre hivatkozva, és nem utolsósorban, ügyesen lobbizva, egyszerűen kidobják a valóságot az ablakon.

Jut eszembe: vajon tudják-e a politikai korrektség/inkorrektség hirdetői ki említette először ezt a fogalmat? Ajánlom nekik, nézzenek utána Mao Ce-tung elvtárs kis vörös könyvecskéjében, mintha abban fordult volna elő először, hogy erre hivatkoztak…

Mao mai kedves utódai persze már nem a kommunizmust hirdetik, hanem a mindennél előbbre való esélyegyenlőséget. Csak arról feledkeznek meg, hogy ezzel ellentmondanak az olimpiai tisztességes versenyről szóló eszméjének, a valódi esélyegyenlőségnek. Ráadásul, klasszul elronthatják a nézők, szurkolók esélyeit a szórakozásra, az örömre. De ez mit számít?

Mint ahogy az sem számít, hogy bár a két nem tökéletesen egyenértékű, azért mégsem csere-kompatibilis. Egy tornásznő mindig hajlékonyabb lesz, mint férfi vetélytársa, és egy férfi diszkoszvető mindig messzebb fogja dobni a korongot. Mert ilyen a biológia. Így alakította ki az embert az evolúció, vagy teremtette meg a Jóisten – kinek mi tetszik.

Csak remélni tudom: a sportolóknak több lesz az eszük, mint a szabályhozóknak. Csak remélni tudom, hogy senki nem hazudja magát a másik nemhez tartozónak csak azért, hogy olimpiai bajnok lehessen…

A bejegyzéshez tartozó kép csak illusztráció.

https://paprika.blogstar.hu/./pages/paprika/contents/blog/29209/pics/lead_800x600.jpg
A világ rükvercben,Fősodor,Kupakői históriák
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?