Ilyesmi nem fordulhat elő!

Cabe

A menekültek szegény, szerencsétlen emberek, akik hazájukból a háború borzalmai elől kénytelenek – életüket féltve – roppant sebesen távozni. Remek példa erre Mohammad Daleel, akinek sikerült kiérdemelnie a kétes értékű, „Németország első öngyilkos merénylője” címet.

Az említett pszichopata gazember, vallási megszállott – kinek mi tetszik – ugyanis arra hivatkozott menedékkéréskor, hogy azért kellett elmenekülnie Szíriából, mert féltette az életét. Azért kellett elmenekülnie, mert nem akart harcolni és nem akart mások gyilkosává válni.

Ehhez képest, mintha kicsit megváltozott volna a véleménye és viselkedése Németországban… No, nem nagyon, csak pont az ellenkezőjére.

És most gondolkodjunk el egy kicsit. Már csak azért is, mert asz utóbbi napokban alaposan felpörögtek az események… Nem állítom én, hogy minden migráns, minden muszlim menedékkérő terrorista. De ha csak ezerből, tízezerből, százezerből egy az, már akkor is ménkű sokan juthattak be az utóbbi időben Európába. (Csak zárójelben jegyzem meg: az utóbbi napokban, Németországban három migráns gyilkolt, vagy legalábbis kísérelt meg merényletet elkövetni, a negyedik a „helyi felhozatalhoz” tartozik, ő bevándorlók gyermeke.)

Hogyan lehetne a tömegből kiszűrni a potenciálisan veszélyes személyeket? Elárulom: teljes bizonyossággal sehogy. Az érkezők azt mondanak, amit akarnak, állításaik jórészt ellenőrizhetetlenek, a hazájukban uralkodó állapotok miatt. Már, ha egyáltalán onnan érkeztek, ahonnan mondják.

Gondolatolvasás, mélyfürkésző szándékvizsgálat meg csak a sci-fi regényekben és filmekben létezik… Akkor meg? A válasz az, hogy egy demokratikus jogállamnak egyszerűen nincsenek meg az eszközei a migránsok ellenőrzésére. (Ismét csak zárójelben: eszem ágában sincs azt javasolni, hogy hagyjuk a bánatba a demokratikus jogállamot!) Arról az apróságról meg már nem is beszélek, hogy eddig – emlékezzünk csak a tavalyi nagy rohamra -, mintha nem is nagyon akarták volna őket ellenőrizni. Kis túlzással: könnyebb volt egy arab kinézetű úriember bejutnia Németországba, mint nekem a budapesti metróba… Mert ott kőkeményen állnak az ellenőrök, és kérik tőlem a „dokumentet”…

Az meg – gondolom én -, mindenki számára világos, hogy ez nem mehet így tovább. A terroristák mészárolnak szakmányban, a napnyugati politikusok sajnálkoznak és ígérgetnek. Szintén szakmányban. És nem történik semmi…

Mi a búbánatra várnak? Egy gáztámadásra a berlini metróban? Nem rugaszkodom el a valóságtól kedves olvasó, hajdan még az édes-bús 20. században előfordult ilyesmi Japánban. És mérges gázt nem kunszt összekotyvasztani házilag, még egy abszolút kémiai analfabéta is képes rá. Ha kicsit utána olvas... Szándékosan nem írom le, mennyire egyszerű bizonyos, minden háztartásban meglévő anyagokból mérges gázt előállítani. De ha épp nincs otthon, hát leugrik a sarki boltba, és megveszi a hozzávalókat a delikvens…

Vagy egy nagyon kicsi, nagyon „piszkos” atombomba robbanására Marseille-ben? Ilyet összerakni már húzósabb meló, de nem lehetetlen, ha akad egy kis tőke az akcióra. Ez mind valóság, nem fantáziaszülemény. Nem riogatni akarok, csak annyit, hogy akinek, akiknek dolga, előzzék már meg a bajt. Mert még „házilag” összeeszkábált atomfegyver sem kell, egy atomerőműben ügyesen elhelyezett bombával egész országrészek tehetők lakhatatlanná. Akár több ezer évig lakhatatlanná.

Klassz kilátások, mi?

És akad egy rakat… nem akarom becsmérelni őket, nevezzük így a csoportot: meggondolatlan ember, aki azt állítja, hogy ilyesmi nem fordulhat elő. Csak azért nem állítom, hogy őseik Pompeji lakói voltak - akik bizton hitték: nem fog kitörni az a fene vulkán -, mert ők kihaltak. Mert mit tesz Isten, mégiscsak kitört a Vezúv…

Akad Európában egy sereg ember, Írországban, Lettországban épp úgy, mint Bulgáriában, vagy Portugáliában. Az európai polgárok rájuk bízták a védelmüket, a biztonságok megőrzését. Dolgozzanak már meg egy kicsit a pénzükért! De az Unió vezetői még mindig ott tartanak, hogy… (Lásd a címet!)

Bejegyzéshez tartozó kép: a Vezúv egyik áldozata Pompejiben (Forrás: Múlt-kor történelmi magazin)

https://paprika.blogstar.hu/./pages/paprika/contents/blog/28978/pics/lead_800x600.jpg
Busongó,Fősodor,Kupakői históriák
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?