Már megint: muszlim gyilkosok

Emberek ezek? Ez volt az első, ami eszembe jutott, mikor értesültem, hogy meggyilkoltak egy 84 esztendős papot, a saját templomában. Mise közben ejtették túszul… Aztán elvágták a torkát. Emberek ezek? A muszlim gyilkosok…

Katolikusként, még kissrác koromban tanultam a Miatyánkot. Van benne egy rész, mely így szól: „miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek”. Megbocsátanék én, meg, ha már így szól az ima. De nem ellenem vétkeztek. A hitem, a vallásom ellen. Egy kontinens ellen, egy életforma ellen. És legyek toleráns?

Tűrjem el, hogy beáradnak Európába és gyilkolnak? Persze, rögtön jön a válasz: de nem minden muszlim ilyen! Csak az utóbbi napokban hány muszlim támadásról olvashattunk, hallhattunk?

Nem kell nekik ez a világ, amelyben élünk. A magukéban akarnak élni, és azt akarják ránk erőltetni. Kösz, nem kérek olyan világból, ahol barmok templomokba rontanak be és túszokat szednek. És gyilkolnak.

Meddig kell ezt még eltűrni? Meddig kell arról hallanom, hogy nőket erőszakolnak meg? Esetleg gyerekeket. Meddig kell hallanom, hogy embereket gyilkolnak?

Nem először próbálkoznak. Jöttek az ibériai-félsziget felől, délnyugatról, de keserves véráldozatok árán sikerült őket visszaszorítani őket Észak-Afrikába. Aztán jöttek keletről, a Balkán felől és Magyarország, a hazám, százötven évig sínylődött igájuk alatt. Nem kevés vér folyt, míg őseink visszakergették őket Ázsiába.

És most megint jönnek. Mindenfelől jönnek.

Csak egy apró észrevétel: az olyan országokban, ahol nincsenek muszlimok, gyilkosságokat sem szoktak muszlimok elkövetni.

Nem minden muszlim ilyen! – szokták hangoztatni. Ezt nem vonom kétségbe. Még egyet is értek vele.

De hogy a bánatba lehet kiválogatni közülük a tisztességeseket? És már megint úgy lesz, ahogy már annyiszor a történelem során. A tisztességesek szívják meg az alávalók bűneit.

Nem akarok muszlimokkal együtt élni. Ha némelyiküknek azt jelenti az együttélés, hogy neki joga van meggyilkolni egy vén papot… Hát nem. Mi a bánat változott meg az utóbbi pár évben? Tíz évvel ezelőtt eszembe se jutott volna ilyesmi… És merre tart mindez? Mit hoz a következő évtized?

Egy személyes ismerősöm jut eszembe. Az atya több, mint tíz évvel idősebb, mint akit meggyilkoltak azok a mocskok. Nem tudom, mit tennék azzal, aki kezet emelne rá. Lehet, hogy lekopna rólam a civilizációs máz, a katolikus neveltetés. És maradna a harag.

Ami közmondásosan: nem a legjobb tanácsadó.

Főleg, ha ilyenekről van szó. Akikről csak annyit tudok kinyögni: ezek muszlimok. Muszlim gyilkosok.

A bejegyzéshez tartozó kép: iraki nők burkában

Címkék: Busongó, Fősodor
1
https://paprika.blogstar.hu/./pages/paprika/contents/blog/28951/pics/lead_800x600.jpg
Busongó,Fősodor
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Gábor László 2016-07-26 22:05:00
Amint már mondtam vissza kell állítani a sorköteles szolgálatot itthon is. Oltári nagy hiba volt az Unió részéről ezt a hagyományt eltörőltetni. Ki kell hírdetni a legmagasabb harci készűltséget mert küszöbön van egy háború. Maholnap talán már a puszta létünk lessz a tét és nem csak a biztonságunk, szabadságunk.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?