Levél a terroristához

Cabe

Tudom, hogy te nem fogod elolvasni. Hozzád ez nem jut el. De ha valami csoda folytán mégis, úgysem tudsz magyarul. Bár lefordíthatnák neked ezeket a sorokat, de kétlem, hogy megértenéd. Még az anyanyelveden sem értenéd.

Nem azért, mert hülye vagy. Megvan neked a magadhoz való eszed, tán több is jutott belőle, mint kéne, ahhoz, hogy emberek között élhess. Nem az agyaddal, a szíveddel van a baj… Nem, ne rohanj orvoshoz, hogy mérjék meg a vérnyomásod és sürgősen csináljanak EKG-t. Nem erre gondoltam, semmi szervi bajod… A baj az, hogy egy szívtelen disznó vagy.

Mi, hogy sértés, ha egy másik embert, egy tisztes muzulmánt ledisznózok?

Lehet, hogy annak veszed. Ebből is látszik, hogy mekkora marha vagy.

Tudom, hogy nehezedre esik, mert fárasztó – én se szeretek ilyesmit csinálni -, de próbálj elgondolkodni. Hősiesen, az „Ügyért” – így nagy „Ü”-vel – meggyilkolsz néhány embert. Sokat. Olyan embereket, akiket nem is ismersz, akiknek gőzük sincs róla, hogy ki vagy te, és hogy mi a te nagy „Ügyed”.

Megjegyzem: ez az egyetlen szerencséd. Nem azért, mert ha előre tudná bárki, mire készülsz, akkor viharsebesen vágnának sittre. Mert odavaló vagy, ott a helyed, addig, míg a műanyaglakat rád nem rohad. Ismereteim szerint ez piszok sok idő, halálodig a rácsok mögött verheted… a fejed a falba. Bár, tán kár a falért. A fejedért nem. Másra úgysem jó.

Az „Ügyedről” kezdtem beszélni. Az „Ügyedről”, amin még a tevék is csak röhögni tudnak… Az „Ügyedről”, ami egy marhaság. Minden „Ügy”, amiért embereknek kell meghalnia, az egy marhaság. Mert nincs a világon olyan ügy, ami akár csak azt megérné, hogy valaki náthás legyen miatta, nem hogy belehaljon. Belehalni az életbe kell, a mulatságba, esetleg egy rosszkor jött betegségbe. Az mindig rosszkor jön.

Neked is rosszkor jött, mikor elkaptad azt az agymenést – bármikor is kaptad el -, hogy jó dolog és célravezető embereket gyilkolni. Röviden mondom, hogy még te is megértsd: Nem az!

Lehet, hogy te nem tudsz róla, de létezik egy olyan dolog, amit úgy hívnak: világtörténelem. És annak kezdete óta – ez már jó régen volt – soha semmit nem értek el gyilkosságokkal. Ideiglenes sikert néha – sokszor - elkönyvelhettek az elkövetők, de előbb-utóbb mentek, oda, ahova valók. A szemétdombra.

Igen, jól hallottad. A szemétdombra. Bár… Még az is túl jó hely a magadfajta agyatlanok számára. A szívtelenek számára.

Volt valaha egy ember, akit szerettél? Volt? Legalább egy kicsit…? Biztosan volt. Nem hiszem, hogy létezne olyan ember a földön, aki ne találkozott volna élete során olyannal, akit… Igen, szeretett. Vagy belőled hiányzik ez az érzés? Nem is ismered, nem tudod, mit jelent ez a szó?

Szomorú.

Tudod, a mese arról szól, hogy a féltem a másikat, aggódok érte és rossz nekem, ha baja esik. Minél nagyobb a baj, annál rosszabb nekem. Ha meg akkora, hogy belehal, hát lehet, hogy én is belehalok.

Neked ez persze tetszene. Ez a lényeg: haljanak meg minél többen az „Ügyért”. Amiért te is kész vagy meghalni. És közben hősnek képzeled magad. Dehogy vagy hős! Csak egy ostoba marha, aki bedőlt valami zavaros vallásnak, ideológiának, meg a sok süketnek, amivel átmosták az agyad. Az emberek többsége csak azért nem röhög rajtad – mert röhejes vagy -, mert nem találja mulatságosnak a vérontást.

Azt mondod, te nem vagy nevetséges? Dehogynem. Aki annyi esze sincs, hogy élni akarja az életét, élvezni, hanem inkább önként belehal valamibe… Nos, azt csak azért nem kell ideggyógyászhoz, dilidokihoz vinni, mert már meghalt. Mindenki nagy megelégedésére. Érted se kár. És nem sok könnyet fognak érted ejteni.

Hogy neked majd a túlvilágon jár a jutalom? Majd ott… Megsúgom, ha a Paradicsomod közelébe jutsz – amennyiben egyáltalán létezik -, az első arra járó úgy vág pofán, hogy zuhansz egyenest a Seolba. A pokolba. Ahová való vagy. Mert még a Paradicsomban sincs szükség agyatlan disznókra.  Gyilkosokra.

Térj meg tényleg az Istenedhez. Imádkozz hozzá. Adjon neked bocsánatot. De főleg észt. Szívet. Mert rohadt nagy szükséged lenne rá…

Ja, még valami. Ehhez a poszthoz azért került egy teve képe, mert a teve szép és okos állat. Veled ellentétben. Elnézést a tevéktől az összehasonlításért…

A bejegyzéshez tartozó kép: két púpú teve (baktrián) a Wikipédiáról.

https://paprika.blogstar.hu/./pages/paprika/contents/blog/28632/pics/lead_800x600.jpg
Busongó,Fősodor,Kupakői históriák
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?