Az ember ára

Cabe

Ezt is megértem. Most már tudom pontosan mennyi az ára egy embernek. 250 000 euró. Nem is rossz pénz… Lehet, hogy én is ennyit érek? Ja, nem. Én csak az EU másodrendű polgára vagyok.

Annak meg: coki!

Az teljesen világos, hogy akik a Lajtától keletebbre születtek, annak nem jár egyenlő munkáért egyenlő bér. Bárki utánanézhet, ugyanaz a cég mennyit fizet a németországi, dániai, csehországi és a magyarországi dolgozóinak. Ugyanazért a munkáért. Messze nem ugyanannyit.

És ez így helyes. Az is roppant jó és kellemes dolog, hogy a „nyugati belső kör” egyre több államában merült az fel, hogy korlátozni kell a keleti munkavállalók ilyen-olyan jogait, lehetőségeit. Mert az unió keleti polgára természetesen és eredendően sosem lehet egyenlő egy nyugatabbra született polgárral.

Barbár népség az, kérem. Kilóg a hátsójuk a nadrágból és olyan pofátlanok, hogy képesek tányért mosogatni meg utcát söpörni. Mindenféle gagyi diplomával – mert a keleti egyetemek és főiskolák diplomái – természetesen – fittyfenét se érnek. Na, jó, néha lehet kivételt tenni, holmi orvosokkal – tán másokkal is -, de az ugye mégis csak más! De ezekre figyelni kell, mert képesek ellepni a „nagyon fejlett nyugatot” és befúrják magukat mindenhova.

Mindent összevetve, kár volt felvenni ezeket a primitív népeket az EU-ba. Fogalmuk sincs, mi a politikai korrektség és nem tudják, hol a helyük. Folyton mindenféle gyanús, különvéleményekkel handabandáznak, meg arról beszélnek, hogy nekik se nagyon van miből megélniük, hogyan fogadhatnának be még menekülteket is.

Ne is fogadjanak be. Hiszen micsoda nyomorult élete lenne egy szerencsétlen migránsnak, egy ilyen országban? Azt a nyomort, kedves barátaim, el sem tudják képzelni. Mert, hogy is élhetne meg annyiból egy migráns, amennyi egy magyar közmunkás nettója? Az a havi 168 euró és néhány cent, higgyék el, semmire sem elég. Egy normálisabb helyen zsebpénznek többet kap a migráns, az ingyen szállás, meg a teljes ellátás mellé.  

Ezek érthetetlen országok. Mert ott kőkemény diktatúra van, viszont sajtószabadság az nincs! Különösen Magyarországgal vannak súlyos gondok, minden téren. Az még csak hagyján, hogy olyan az ország vezetése, amilyen, de a polgárai is! Olyan mélyen él bennük az idegengyűlölet, hogy a budapesti utcákon még fényes nappal sem mehet végig egy külföldi, anélkül, hogy atrocitások ne érnék! Időnként eső esik rá, vagy megfújja a szél! Nincs örökös napsütés! Koldusok szólíthatják meg és hajléktalanok rontják helyenként a városképet! És az mélységes homofóbia! De van még klausztrofóbia is! Meg arachnofóbia! Mert kérem, azok mind ilyenek. Folyamatosan általánosítanak – persze helytelenül -, és lövésük sincs az idők szaváról.

És ott – természetesen – az sem fordulhat elő, hogy egy blogon csak úgy leírják, hogy politikusok egy része marha, más része meg gengszter. Igaz, azt is hozzá szokták tenni, hogy: akinek nem inge… Ott, hol tombol a pokoli elnyomás, nem jelenhet meg kritikus bejegyzés egy blogon. Azt nem lehet leírni, hogy ezer sebből vérzik a szegény haza. Mert ott, mindent központilag irányítanak. Még a központi irányítást is.

Ha jobban meggondoljuk: érző szívű ember nem is küldhet migránsokat egy ilyen pokolba! Mert nem elég, hogy az egészségügyük döcög, mint egy ócska villamos, de még az oktatással is fennforgások vannak. Hogy lesz így, a pici, aranyos szír gyerekekből atomtudós?

https://paprika.blogstar.hu/./pages/paprika/contents/blog/27091/pics/lead_800x600.jpg
Fősodor,Kupakői históriák,Szatíra
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?