Emeljük fel az abortuszkorhatárt!

Cabe

Nem értik miről beszélek? Elmagyarázom.

Az ötlet nem az enyém, Philip K. Dick amerikai író írta meg „Előszemélyek” című novellájában.

A történet egy olyan világban játszódik, ahol az abortusz felső korhatára 12 év. Nem az anyajelölt tizenkét évéről van szó, hanem a gyermekéről. Mert abban, az elképzelt, jövőbéli világban semmi különbséget nem tesznek a méhben élő magzat és világra jött gyermek között. Azaz, ha a szülők nem akarnak megtartani egy tizenkét évnél fiatalabb gyermeket, egyszerűen elintézhetik, hogy a gyerekért eljöjjön az abortuszkocsi és elvigye. Elvégre nem ilyen lovat akartak! Éjszaka nem lehet aludni a bömbölésétől és mindenféle bűzös dolgot termel a pelenkájába! És később is csak a gond van vele, súlyos pénzekbe kerül az etetése, ruházása, iskoláztatása.

A lerakatban, ahová elszállítják az előszemélyeket, harminc napig még megőrzik őket. Bárki elvihet egyet-egyet, ha igényt tart rá. Ha pedig a határidő lejártáig nem kellettek senkinek, egyszerűen, rövid úton megszabadulnak tőlük. Elvégre a gázkamrát már régen feltalálták.

Tehetik és teszik mindezt törvényesen, hiszen az előszemélyeknek még lelkük sincs. Nem ismerik és értik a magasabb algebrát, amely köztudomású jele annak, hogy lelke vagyon az embernek.

A történetről csak ennyit, ha valakit érdekel, olvassa el. (A novella az interneten – tudomásom szerint - nem érhető el. Magyarul megjelent: Ötvenedik – Sci-fi antológia; Kozmosz Fantasztikus Könyvek sorozat)

Kiváló ötletek vannak benne!

A hölgyeknek nem kellene szenvedniük egy életen át, azért, mert egyszer hoztak egy hibás döntést. A probléma egyszerűen és gyorsan orvosolható!

A módszer nem szimpatikus? Tán rossz emlékeket ébreszt? Meglehet. De: valamit valamiért.

Ez már csak így megy.

Nem is szeretném az észt osztani a kérdéssel kapcsolatban. Hogy osztogathatnék olyasmit, amiben magam is szűkében vagyok?

Másik javaslatom: olvassák el az alábbi, finoman cizellált, komoly irodalmi értékeket hordozó, korrekt, filozófiai mélységekbe merülő művet: Tóta W. Árpád – Az abortusztilalom, mint keresztény terrorizmus. (Itt megtekinthető.)

Csak megjegyzésként, a Szerző Úrnak: a „néhány nevetséges maskarába öltözött, mikulásbottal integető kókadt fasz” kitételt tán kissé erősnek találhatja néhány érzékenyebb lelkületű keresztényt. De – mint tudjuk -, ez nem számít.

Semmi sem számít.

Olvasson, válasszon a lehetőségek közül mindenki saját maga. Elvégre erről szól a szabadság.

 

https://paprika.blogstar.hu/./pages/paprika/contents/blog/26417/pics/lead_800x600.jpg
Kupakői históriák,Szatíra
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?