A gengszterek jogai

Cabe

A dolgos, munkáját komolyan vevő gengszter besétál valamelyik körúti bankba, előveszi a stukkerét és előírás szerint rabol egy jót. Menekülés közben lelő egy-két okvetetlenkedő alkalmazottat, esetleg biztonsági őrt. Aztán kocsiba vágja magát és távozik. Nyugat felé.

Az iszlám terrorista ügyesen ott felejt valahol Budapesten, esetleg Pécsett egy formás kis csomagocskát, ami véletlenül robban is. Annyi baj, ő már kocsiban ül és távozik, mint fent.

És nem lehet ellenük foganatosítani a nemzetközi elfogatóparancsot a nagyon fejlett nyugaton, mert az Európai Unió Bíróságának döntése értelmében el kell halasztani az elfogatóparancs végrehajtását, ha fennáll a veszélye, hogy a bűnöző kiadatása esetén sérülnének a körözött személy emberi jogai, vagy embertelennek minősülő bánásmód várna rá, ha átadnák a kérelmező uniós tagállamnak.

Ez így gyönyörű.

Az ész az megáll, az értelem viszont már a kanyarban sincs. A nagytiszteletű testület fehéren-feketén meghirdette az elkövetők védelmét az áldozatokkal szemben. Mert a gondosan kifacsart értékrend szerint, a tettesnek több a joga, mint az áldozatnak. Az ugyanis nem létezik. Azt nem illeti meg védelem, ha olyan botor, hogy Európa szegényebb felében látta meg a napvilágot.

Pofán csapása ez minden kelet-európai országnak. Ti csórók vagytok, nem tudtok olyan szuperkomfortos börtönöket építeni, mint, mi. Ne is akarjatok igazságot szolgáltatni. Egyáltalán ne akarjatok semmit. Majd mi azt jobban tudjuk.

Már megszoktam, hogy másodrendű polgára vagyok az Uniónak, a büdös lábú keleti bugris. Aki robotolhat fillérekért, vagy mehet idegenbe kicsit jobb pénzért. Persze, szigorú feltételek mellett! Nehogy már elkanászodjon a jobbágy! Melózhat a nagyon fejlett társadalom építésén és szépítésén, kap is a munkájáért eleget. Ne annyit, mint egy helybeli, de ennek ez is elég. És ha a munka után netán egy kutyaólban húzza meg magát? Örüljön neki! Van fedél a feje felett.

A gengszter az más. Az elkövető! Annak jogai vannak! És azok nem sérülhetnek!

És az én jogaim? Meg az áldozatok jogai? Akik joggal várják el, hogy hazájukban igazságot szolgáltassanak nekik? És mit ád az ég, a haza meg is tenné.

Ha hagynák.

Vicceljenek már mással!

Az már egyéb ügyek kapcsán – lásd bevándorlás – is teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy az EU-t vagy közveszélyes hülyék vezetik, vagy kötöznivaló gazemberek. Ez így durva? Az. Pont annyira, mint az, hogy nyilvánosan kihirdetik, hogy a „második körös” államoknak még a saját törvényeik betartatásához sincs joguk. Hol a büdös francba van ilyenkor az a sűrűn ismételgetett jogállamiság?

Nem vagyok elvakult, nálunk és úgy általában, itt a kontinens csóróbb felén tényleg pocsék állapotok uralkodnak a börtönökben. És tényleg javítani kéne rajtuk. Felteszem, meg is fog történni, mihelyt lesz rá pénz. De valahogy fontosabbnak tűnik, hogy az egészségügy, az oktatás helyzetének javítása. És sorolhatnak még egy darabig.

Meg aztán…

Sehol sincs előírva, hogy olyasmiket kell elkövetnie valakinek, hogy testközelből ismerkedjék meg a börtönállapotokkal. Ha a gyilkos és rabló uraknak nem tetszenek a börtönök, esetleg hagyjanak fel a szakmájukkal. És akkor nem kerülnek oda. Ez, tetszik tudni, ilyen egyszerű.

https://paprika.blogstar.hu/./pages/paprika/contents/blog/26323/pics/lead_800x600.jpg
Fősodor,Kupakői históriák,Szatíra
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?