Dzsihád a strandon

Cabe

Az erkölcstelenség bűzös mocsarában fetrengő európai hölgyek jobb, ha felkészülnek az iszlám dzsihád egyik legújabb formájára: a strand-dzsihádra. Itt a burkini!

Hogy mi a nyavalya az a burkini? Maga a szó a burka – a mohamedán női viselet – és a bikini szó összevonásából keletkezett. És ebből már ki is derül a funkciója. Mit kell viselnie egy hithű muszlim hölgynek vízparton, strandon.

Már másodszor írok a blogon a muszlim divatról (a tevevizelet áldásos hatásairól a hajápolásban itt olvashatnak) de be kell vallanom, fikarcnyit sem értek a divathoz. A férfidivathoz sem, hát még a nőihez! Amikor először megláttam az első burkinis képeket, azt hittem valamiféle új búvárszerkót reklámoznak, de ismét kiderült, szegényes a fantáziám ahhoz, hogy kontrázni tudjam a világ marhaságait. A divattervezők elmeműködése csak Aromo, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl észjárásához hasonlítható.

Mondjuk, a búvárcuccal nem is tévedtem sokat, a burkinit neoprénből gyártják, ami búvárviseletek alapanyaga is. Mint ilyen, tuti vízálló, tehát a viselőjének még attól sem kell tartania, hogy vizes lesz fürdés közben. Afelől sem kell aggódnia, hogy kéjsóvár férfiak legeltetik formás idomain a szemüket, mert annál kevesebbet megmutatni már nehezen lehet egy női testből, mint amennyit a burkinit viselők megmutatnak.

Mindenféle színekben kapható lesz (neves divatcégek hirdetik), de a színekkel óvatosan bánjanak az európai hölgyek, ugyanis azoknak a muszlim világban meg van a maguk jelentése. Sajna, nem ismerem pontoson a színkódokat, de azt tudom, mást kell viselnie – mondjuk – egy szűz hajadonnak, mint egy férjes asszonynak és megint mást, annak, aki megözvegyült. Ezt kéretik nem keverni, mert súlyos fennforgás lehet belőle. Már pedig azt lassan mindannyian kénytelenek vagyunk megtanulni, hogy az iszlám gondolkodás nem a másokkal szembeni türelméről híres. A toleranciát meg ne is emlegessük. Ami nincs, arról minek beszélni?

Burkini viszont van. Hogy kinek mennyire tetszik, vagy ki mennyire találja az ilyen „fürdőruhát” úszásra, napozásra alkalmasnak, az mindenkinek szigorúan a magánügye. Nem is akarok senkit lebeszélni a viseléséről – elvégre akár életet is menthet, ha strandra téved egy víg kedélyű muszlim terrorista, valamint tutira megvéd a leégéstől is. Tessék, kapásból, több előnye is van! A hátrányairól meg elgondolkodhatnak a hölgyek, akiknek javallják.

A végére egy szerény javaslat férfitársaimnak: ha párjuk ilyesmiben jelenik meg előttük a strandon, ne kezdjenek csuklani. Dicsérjék meg. Az ilyesmi jót tesz az egészségnek. Különben is: a szeretett nő bármilyen cuccot visel, akkor is szép.

https://paprika.blogstar.hu/./pages/paprika/contents/blog/26193/pics/lead_800x600.jpg
A világ rükvercben,Fősodor,Szatíra
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?