Hol terem a terrorista?

A címben feltett kérdésre igazán megnyugtató, és egy szavas választ adhatok: sehol. Az ugyanis nem terem, nem lesz csak úgy, magától. Ha valakinek még nem tűnt fel, elárulhatom: ezen a világon mindennek van oka. Semmi sem történik csak úgy magától.

A brüsszeli merénylet egyik elkövetőjéről – feltehetően ő gyártotta a bombákat – olvashatjuk a sajtóban – érdekes, ezt több helyen kiemelik -, hogy katolikus iskolába járt, de aztán „radikalizálódott”.

Elképzelem a jelenetet: kortársaihoz hasonlóan, üldögél a kamasz a tévé előtt és lelkesen röhögve nézi a Tom és Jerryt… Aztán, aztán… Felvillan benne az isteni, - vagy, hogy stílusosabb legyek – allahi szikra, a homlokára csap és eldönti: „Én most azon nyomban radikalizálódok!”

Gondolom, mindenki érzi, hogy ez mekkora marhaság. Nem állítom, hogy ilyesmi nem fordulhat elő, de a valószínűsége körülbelül annyi, mint, hogy elszánt levelibéka megmássza a Mount Everestet.

A valós út egészen más. Amit leírok természetesen csak egy példa, akár így is történhetett. Meg másképp is. Nem voltam jelen a folyamatnál.

A kisklapecnek az óvodában, vagy még előbb, feltűnik, hogy nem egészen olyan ő, mint a másik gyerek. Aki történetesen kislány… Később az is feltűnik, hogy a testvérei, a szomszéd gyerekek kicsit másképp néznek ki, mint az óvodai, vagy iskolai kollégái. Észreveszi, hogy nem ugyanazt hallja otthon a világ dolgairól, mint amit az iskolában tanítanak. Kicsi még, de döntenie kell - ha nem is tudatosan -, hogy mikor mit hisz el. Mert ugye nem lehet egyszerre igaz az, amit a suliban mondanak, meg amit otthon. Ha mind e mellé még külön kap valamilyen vallásos nevelést – és miért ne kapna, hiszen hithű muszlim családból származik? – a közeli mecsetben, medreszében (mohamedán vallási iskola), akkor csak fokozódik a zűrzavar a fejében.

Ennyi különféle, zűrzavaros hatás még egy okos felnőttet is megzavarhatna.

Ő meg még csak most kamasz. És milyen jó móka a gengszter-dzsihád! Nem tudják mi az? Mikor ügyes – és fiatalkorú bűnözőnek minősülő – srácok kitépik a nyugatiak kezéből a táskát, lerántják a vállukról a retikül és elrohannak vele. Mi kell még egy vagány srácnak? A haveroknak bizonyíthatja, hogy ő mekkora fazon, a nyomoronc nyugatiaknak megmutathatja, hogy erősebb, mint ők, hiába zárták gettóba. És még bevétel is van! Amiből lehet szórakozni.

Az, hogy valójában senki sem zárta gettóba, már fel sem tűnik neki. Senki sem kötelezte a szüleit, hogy más muszlimok közé költözzenek, hogy olyanokkal tartják a kapcsolatot, akik a világ egy hasonló, szomszédos vidékéről származnak. Csak így alakult a dolog… Ahogy a „kis Itáliák” is létre jönnek, meg kínai negyedek… Azaz, mégis van egy jelentős különbség. A vallás. A vallás, amiben menedéket talál az átlagos képességű, de – hiába is tagadják – származása okán mégiscsak hátrányos helyzetű srác.

Nem dehogy a multikulti világban senki sem szólta le származása miatt! De látja, hogy míg az ő faterja egy csóró kebabárus, addig… Addig, hogy is élnek a „bennszülöttek”. Akik nem fogadják be. Mert ha egy lány nem megy vele randizni, az nyilván azért nem megy, mert ő arab származású. Ha egy erősebb srác szájon vágja a diszkóban, az nyilván azért tette – a piszok! -, mert ő arab származású.

Csak a haverok között érzi jól magát. Közelről ismeri mindet, hiszen környékbeliek. Köztük nem frusztrálódik a származása miatt, a többiek is olyanok, mint ő. Mások.

Mások, mint azok a rohadékok…!

És hallja valamelyik cimborától, hogy az egyik imaházban egy klassz tag szokott beszélni. Mindig ugyanarról. Hogy ők jobbak, többek, mint a hitetlenek. Akik köztudomásúlag alávaló ebek. Mert hitetlenek. Mert mások. És nem lehetnek mások, nincs joguk másnak lenni. Mert egy az Isten, Allah és ez az ő rendelése. Mindenkinek muszlimmá kell válnia! Aki nem teszi, annak mit sem ér az élete. Az senki és semmi! Bombát a rohadékra!

Nem állítom, hogy így történt. De olyan nagyon nem térhet el a valós sztori a fikciótól.

Csak azt nem értem, hogy miért tűrik el azokat a „derék” tanítókat, prédikátorokat, imámokat, akik radikalizálják a srácokat. Akik telebeszélik a fejüket zöldségekkel. Miért kell az európai polgároknak szenvedniük és meghalniuk, csak azért, mert a vezetőik nem akarják látni a valóságot. Amit, mellesleg, ők hoztak létre…

1
https://paprika.blogstar.hu/./pages/paprika/contents/blog/26072/pics/lead_800x600.jpg
Busongó,Fősodor,Replika,Szatíra
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
.:honolulu:. 2016-03-24 18:36:07
Nos érdekes boncolgatás. Tetszik.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?