A dzsihád nem ér véget

Cabe

A dzsihád nem ér véget. Nem ér véget mindaddig, míg nem vallja mindenki azt, hogy Allah az egyetlen isten, és Mohamed az ő prófétája. A dzsihádot természetesen nem a muszlimok kezdték, az ateisták, keresztények, zsidók, buddhisták és a többiek a felelősek, mert nem hajlandók elfogadni azt az egyszerű tényt, hogy nincs más isten Allahon kívül.

A muszlimok szeretnek a dzsihádról, mint belső harcról beszélni, amit hívő önmagával folytat. Ezt nevezik ők nagy dzsihádnak. A háború, a másik, a kis dzsihád. A nagy dzsihádot a Hadiszból lehet megismerni, ez minden igazhitű kötelessége. Az már csak a ocsmány kukacoskodás és a hitetetlenek áskálódása, hogy a Hadisznak mindössze 3%-a szól arról a bizonyos belső, lelki harcról. A többi 97% a kafirok, a hitetlenek megöléséről szól, ami igen dicséretes és Allahnak tetsző cselekedet.

Bárki mondhatja: nekem is van muszlim ismerősöm, mi több jó barátom. Csakhogy az illető téved. Ez lehetetlen. Vagy nem jó muszlim, akiről beszél, vagy nem a jó barátja. A két dolog kizárja egymást. Az iszlám törvényei szerint igazhitű sosem barátkozhat hitetlennel. Ha tehát a muszlim barátságot köt egy nem muszlimmal, máris hittagadónak számít az övéi körében. Az viszont megengedett, mi több egyenesen javallott a muszlimok számára, hogy bizonyos helyzetekben barátságot színleljenek, így érve el céljaikat. És ezek a célok valahogy sosem esnek egybe a hitetlenek dédelgetésével.

A hitetleneknek nincsenek jogai. Szabadon megölheti, megerőszakolhatja, rabszolgasorba vetheti bármelyik muszlim. A megalázkodó keresztény, zsidó megválthatja életét súlyos adók megfizetésével, de ezzel nem szerez egy muszliméhoz hasonló jogokat. Ha járdán szembe jön vele egy igazhitű, úgy neki ki kell térnie az útjából, le a sárba és tisztelettel megvárhatja, míg a muszlim elvonul mellette.

Érdekes, hogy minden muszlimok által végrehajtott terrortámadás után az úgynevezett „mérsékelt” muszlimok azt állítják, hogy a dzsihadisták félreértelmezték, meghazudtolták az iszlám vallást. Ha viszont valaki veszi a fáradtságot – és megkockáztatja a veszélyt, mert hitetlenek tilos az iszlám szent iratait tanulmányozni –, megnézi a forrásokat: Korán, Hadisz, Szira, akkor teljesen nyilvánvalóvá válik, hogy szó sincs hibás értelmezésről. A derék és hithű dzsihadista pontosan azt cselekedte, amit az ott olvasottak értelmében tennie kellett. Gyerekeket, nőket, férfiakt gyilkolt, alattomosan. És ez helyes – már az ő vallása értelmében.

Talán nem véletlen, hogy az aljas brüsszeli terrorakciókat épp a Nagyhétre, a keresztény Nagyböjt utolsó hetére időzítették. Közeleg a Húsvét, Jézus kereszthalálának és feltámadásának ünnepe. Ők pedig Európa arcába vágták: nem fogtok nyugodtan, békében ünnepelni! Még akkor sem, ha sokan már azt sem tudják közületek, hogy mi is az Húsvét. Mi tudjuk! És belegázolunk!

Nehéz dühöngő indulatok nélkül, racionálisan írni, hiszen fáj minden egyes oktalanul elvesztegetett élet, minden sérült sebesülése. Már megint gyászolunk. És gyászolni is fogunk mindaddig, míg meg nem értjük: ez – sajnos – egy olyan háború, ami nem érhet véget egyszerű békekötéssel. Mert nincs kivel békét kötni. Az ellenség alattomosan, gyáván bujkál. Színlel.

Szinte hallom a tiltakozásokat: „Mi egy békés vallási közösség vagyunk, mi is elutasítjuk az ilyen szörnyű terrorcselekményeket”. Mennyi ennek a hitele, mikor jól tudjuk, ott van mögötte:

(Bukhári 5,59,369)

Mohamed ezt kérdezte: „Ki öli meg Kabot, Allah és Mohamed ellenségét?”

Bin Maslama feláll és így felelt: „Ó, Mohamed, kedvedre való lenne, ha megölném őt?”

Mohamed így válaszol: „Igen.”

Bin Maslam ezután így szólt: „Adj engedélyt, hogy hazugsággal becsapjam őt és így sikeres legyem cselszövésem.”

Mohamed felelt: „Hazudhatsz neki.”

 Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a brüsszeli terrorcselekményekért.

Tudtommal a felelősöket felelősségre szokták vonni.

https://paprika.blogstar.hu/./pages/paprika/contents/blog/26041/pics/lead_800x600.jpg
Busongó,Fősodor,Iszlám
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?