Bevándorlás? Honfoglalás!

Cabe

Régen rossz, ha már szavakat, kifejezéseket is magyarázni kell…

„Ha az 1000 évvel ezelőtt történtekre gondolunk, akkor Európában egy egészen messziről, keletről, Belső-Ázsiából érkező idegen kultúrájú, erőszakos nép végigdúlta Európát, lopott, csalt, hazudott, gyújtogatott, mindent bevetett, majd még ráadásul földet is, azaz hont foglalt magának.”

Bakó Krisztina, a Párbeszéd Magyarországért budaörsi önkormányzati képviselője a betelepítési kvótáról szóló napirendi pont kapcsán a szerdai testületi ülésen, a magyar honfoglalásról.

Kösz, Képviselőasszony! Ha valaki kérdezi, miért nem szavazok a PM-re, nyugodtan hivatkozhatok Önre.

Még jó, hogy nem vagyok sértődős. Teljesen hidegen hagy, ha lehülyéznek, ha legazembereznek. Nem azért, mintha nem lennék eléggé hülye és elég nagy gazember. Egyszerűen csak kevés olyan ember van, akinek adok a véleményére. A tisztelt budaörsi képviselőasszony nem tartozik közéjük.

Sejtem, miért akart párhuzamot vonni a IX. századi magyarság és a jelenlegi migránsok között. Mert támogatja a bevándorlást. Ez - természetesen - szíve joga. Támogassa csak lelkesen, ha úgy tartja kedve. Nem kívánta a magyar nemzetet sértegetni, egyszerűen csak gőze sincs arról, hogy mit is beszél össze, meg vissza.

Ezért aztán – gondoltam -, mert jó szándékú muksó vagyok, tájékoztatom néhány apróbb történelmi tényről, melyet nyilvánvalóan elmulasztott megismerni tanulmányai során.

A jelenleg kanonizált történelemszemlélet szerint – ez is megérne egy misét, azaz bővebb elemzést - a kilencedik századi Európában a Kárpát-medence területén nem voltak nemzetállamok. Természetesen éltek itt kisebb-nagyobb népcsoportok, de valódi államalakulat nem létezett. Nyugat-Európa, akkoriban, a frank birodalom felbomlásának időszakát élve mind kisebb királyságokra szakadozott, nem terjeszkedett kelet felé. Az akkori Bizánci Birodalom a Kelet-Római császárság vagy a Bolgár cárság hatalma nem terjedt ki ennyire nyugatra. Ebbe a hatalmi vákuumba érkeztek Árpád magyarjai, és ha jól körülnézünk, még ma is láthatjuk egy-két bizonyítékát, hogy egész ügyesen sikerült hont foglalniuk.

A mai bevándorlók nem egy egységes fennhatóság nélküli, gyéren lakott területre érkeznek, hanem – bármennyire is népszerűtlen ez a szó manapság – létező nemzetállamokba, egy évezredes civilizációba törnek be. Vagy kérnek bebocsátást – ha így jobban tetszik.

A honfoglaló magyarok idegen erő elől menekülve, vagy éppen ellenkezőleg, mintegy meghívásra érkezve – ezt máig vitatják, nem az én tisztem a döntés – szervezetten vonultak be a Kárpát-medencébe. Természetesen, a mai népvándorlást nem szervezi senki, ezt pontosan tudhatjuk a hírekből.

A magyar törzsek együtt családjaikkal, asszonyokkal, gyerekekkel érkeztek erre a földre. Nem úgy, mint a mai migránsok, - 90 százalékban erős, egészséges férfiak – akik családjaikat hősiesen hátrahagyva érkeznek Európába, a jobb élet reményében.

A honfoglalók közül már sokan felvették a bizánci, görögkeleti kereszténységet. Később, letelepedésük után egy bizonyos I., avagy Szent István a teljes lakosságot – ha nem is mindig a legfinomabb módszerekkel – rábírta a megkeresztelkedésre, ami elkerülhetetlen volt ahhoz, hogy az ország betagozódhasson az akkori európai rendszerbe.

A mai migránsoknak eszük ágában sincs felvenni a kereszténységet, vagy éppen elfogadni az ateista liberalizmus eszméit. Kösz, ők nem kérnek a mi, úgynevezett, európai erkölcsi értékeinkből, nem kérnek a vallásunkból. Éppen ellenkezőleg. Inkább azt várnák el, hogy mi alkalmazkodjunk az ő, - számunkra primitívnek tűnő, ezért elfogadhatatlan – gondolkodásmódjukhoz. Amely, nem kis részben, problémáik okozója. Gondoljunk csak a máig tartó vallási villongásokra a Közel-Keleten. Vagy éppen a vidám saría törvénykezésre…

Így a végére még csak annyit, hogy tudom én, manapság nem korszerű dolog a történelem tanulmányozása és mindenféle száraz adatok bemagolása. De azért néha nem árt, főleg, ha az embernek még valamiféle diplomája is vagyon… Azon is érdemes elgondolkodni, mit hasonlítunk össze mivel, mert bizonyos történelmi tények relativizálásáért akár komoly büntetésre is számíthat a tájékozatlan szónokló.

 

https://paprika.blogstar.hu/./pages/paprika/contents/blog/25412/pics/lead_800x600.jpg
Fősodor,Iszlám,Kupakői históriák,Replika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?