Müzli és a migráns macskák

Cabe

- Megvan annak is az előnye, hogy öregségemre kevesebbet alszom – tájékoztatott Müzli, Kupakő többszörös okleveles falubolondja. – Így, az internetet böngészgetve, az elsők közt értesülhetek arról, hogy nagyon sok derék EU vezetőnél még mindig nincsenek egészen otthon.

Hangosan pislogtam rá, várva, hogy kifejtse aktuális bölcsességeit. És ő gátlástalanul meg is tette.

- Az mind szép és jó, hogy az EU határait meg kell védeni. Hogy nem lehet csak úgy, minden ellenőrzés, azonosítás nélkül százezreket, milliókat beengedni. És úgy tűnik, hogy most már a nálunk nyugatabbra élők is hajlanak az okos szóra. De még mindig van egy kisebb bökkenő. Ami úgy nagyjából akkora, mint a Mount Everest. Még mindig jár a megkopott verkli, a bevándorlókat igenis be kell engedni és szét kell osztani a tagországok között.

- És ezzel mi bajod? Nálunk mostanában nem sok migráns lehet látni.

- Nagyon helyesen. Mert ha lennének, azért már csak eszembe jutna rákérdezni: hogy is van ez? Amikor az aluljárókban hajléktalanok alszanak, amikor az ország egy része mélyszegénységben él, akkor még vegyünk a nyakunkba plusz terheket? Először nem a saját gondjainkat kéne megoldani?

- Hiányzik belőled a szolidaritás? Nem akarsz segíteni a nehéz helyzetben lévőkön?

- Dehogynem! Szóltam is a macskáimnak, hogy csomagoljanak, mert utazunk!

- Ezt most nem annyira értem…

- Ez a te bajod, ifjú padavan. Nem vagy elég tájékozott. Olvasom a sajtóban, hogy még mindig tartja magát az a gazdagabb országokból származó elképzelés, hogy egy négyfős migráns családnak 500 euró támogatás járna. És mit ád az ég, az én családom is négyfős, áll belőlem és a három macskából. Manci, Bence és a Gonosz Frici. Mi talán kutyák vagyunk?

- Müzli, ne akard már alulmúlni magad a demagógiában!

- Miért ne? Hol van az én 87000 forintos nyugdíjam az 500 eurótól? Vegyünk csak elő egy számológépet… Bár neked azt se kell. Mennyi az a 87000 euróban, mondjuk háromszáz forinttal számolva? Mert nem tudom mennyi a napi árfolyam…

- Az kettőszázkilencven…

- Ami nem sok. De mondok mást. Mennyi is most a minimálbér nálunk?

- Január elsejétől 111000 forint. Azaz pont 370 euró.

- Akkor most ki is a demagóg? Én, vagy az a mélybölcsességű EU-s politikusok, akik elvárnák, hogy egy ország, amelynek ilyen anyagi helyzetben vannak a polgárai, még vegyenek a nyakukba újabb terheket? Mert ugyebár a szolidaritás mindennél fontosabb? Erre én azt mondom, hogy, ha olyan marha fontos nekik a szolidaritás, akkor szakadjanak már neki rendbe tenni ezt a problémát! Mert elég hülyén veszi ki magát, hogy uniós polgárok nem keresnek annyit munkával, amennyit a bevándorlók csak úgy megkapnának? Kérdem én, hány család van nálunk, ahol csak egy kereső van és az is minimálbéren? Vagy esetleg kettő, de mind a kettő közmunkás, ami ugyebár megint nem a leggyorsabb út a meggazdagodás felé! Mennyit is kapsz, mint közmunkás?

- Nemigen vághatok fel vele. 52638 forintot.

- Az mennyi is euróban?

- Várj… Ez már nem olyan könnyű… 175 euró meg még pár cent.

- Tudod mit? Éljen abból a pár centből az marha, aki az javasolja, hogy ekkora córeszbe még belerángassunk másokat is! Azt javasolnám a betelepítési kvóta mellett kardoskodóknak, hogy akkor mindjárt küldjenek a migránsok mellé annyi pénzt, hogy saját polgáraink is elérhessék legalább azt a jövedelmi színvonalat, mint egy ottani bevándorló! 

https://paprika.blogstar.hu/./pages/paprika/contents/blog/25213/pics/lead_800x600.jpg
Fősodor,Iszlám,Kupakői históriák,Szatíra
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?