A kontinens bohócai

Cabe

- Sosem követeltem magamnak vezető helyet az emberiség nagy elméi között, – monda Ürdüngen Szvetozár. – A sok éves tapasztalat bebizonyította, hogy olyan ütődött vagyok, mint egy agyonhasznált kovácsüllő.  De ahhoz ragaszkodom, hogy kontinensünk hős vezetőihez képest a szellem fároszi világítótornyának nevezzenek!

- És miből sikerült leszűrnöd e kétes bölcsességet? – érdeklődtem a kedvenc fotelomban terpeszkedő, visszataszítóan gyümölcs ízesítésű sört kortyolgató „haza bölcsétől”.

- Már igen ifjú koromban megtanultam, hogy őszre tél jön. Azt is, ha bedugom a kád lefolyóját és megnyitom a csapot, akkor előbb-utóbb sikerül elárasztanom a fürdőszobát. Mi több, ha olyan ügyes vagyok, hogy a vízben ázó fürdőszobából előbb-utóbb tovább ömlik a lé…

- Ezek mind tényleg roppant hasznos információk, de mi közük a napi politikához? Meg az EU vezetőihez?

- Ide vigyázz ifjú padavan! A telet csak azért emlegettem, mert minden épelméjű ember számára világos volt, hogy a derék migránsok a téli hidegben fázni fognak. Esetleg meg is fagynak. Sajnos, az embereknek már csak meg van az a hülye szokása, hogy nehezen viseli a súlyos mínuszokat. Olykor bele is hal az ilyesmibe. Főleg, ha havat sosem látott, kedves sivataglakó! Eddig tudsz követni?

- Megpróbálok leereszkedni gondolkodásod mélységes Mariana-árkába… - biztosítottam.

- A káddugót meg azért emlegettem, mert már az egészen kiskorúak is jól ismerik használatának következményit. Kivéve persze a gyevi bírót – mert őt mindenből ki kell venni – meg az EU vezetőit. Több bevándorlóval egyszerűen nem tud fogadni senki, még a szárnyas kapujukról elhíresülő osztrákok is lezárják a határaikat. 37500 menekült és stop. Mert megteltek. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága aggódik is miattuk, tiszta erőből. Az speciel eszükbe sem jut, hogy nem aggódással kéne múlatniuk a drága időt! Bár, bársonyszékekben üldögélni és minden hónapban felmarkolni egy halom lóvét… Így én is elaggódgatnék!

- Ne forszírozzuk pénzéhes lelked bugyrait. Bár neked lelked… - legyintettem.

- Tud meg, hogy igenis van! – méltatlankodott – Tényleg sajnálom azokat a szerencsétleneket, akik hóban, fagyban menetelnek olyan helyek felé, ahol nem, hogy nem várják, de egyenesen a pokolba kívánják őket. Mert a többségnek úgy hiányoznak, mint púp a hátára. Viszont arra jó volt ez az egész népvándorlásosdi, hogy igazolja a régi tételt, miszerint fafej sofőr csak katasztrófába vezeti a járgányt. És még mindig csak a szájukat jártatják, meg tanácskoznak!

- Mit tehetnének mást? – érdeklődtem. – Hiszen csak ahhoz értenek…

- Elmehetnének a jó fenébe! Mert nem elég, hogy minket csóró európai polgárokat, - akik úgy kerültünk ebbe az egészbe, mint Pilátus a Krédóba – szívatnak meg, de azokat a csóringereket is, akik úton vannak. Még mindig az integrációról siránkoznak, amikor már a napnál világosabb, hogy már a puszta elhelyezésükkel is hézagok vannak! Nem elosztogatni kell a bevándorlókat, hanem megállítani a bevándorlást! Nem a schengeni egyezményt siratni, hanem a határokat megvédeni! Miért? Az USA felhúzhatott egy rohadt magas kerítést a mexikói határra? Ahol mellesleg tűzparancs van érvényben!

- Ne akarj itt lövöldözni! – torkolltam le, mert ez már sok volt nekem. – Abból még sose jött ki semmi jó!

- Te se érted? Ha nem leszünk elég erőszakosak a határainknál, akkor előbb-utóbb az utcáinkon kell majd erőszakoskodnunk! Azok a bohócok meg Brüsszelben pont azt játsszák, mint a II. világháború előtti Európa vezetői! Tanácskoztak, tárgyalgattak, bohóckodtak és egy akkora vicc sült ki belőle, aminek negyvenmillió áldozat volt az igen pocsék poénja!

 

https://paprika.blogstar.hu/./pages/paprika/contents/blog/24105/pics/lead_800x600.jpg
Fősodor,Kupakői históriák,Replika,Szatíra
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?