Az anyagyilkos "agysebész"

Cabe

„A saját anyját végezte ki az Iszlám Állam egyik harcosa a dzsihadista szervezet fővárosának számító Rakkában – közölte helyi forrásokra hivatkozva a Emberi Jogok Szíriai Központja. A nő bűne az volt, hogy arra kérte a fiát, hagyja el a várost és az Iszlám Államot, mert a koalíciós légicsapások meg fognak ölni mindenkit. A húszéves fiú azonban feljelentette a saját anyját, akit halálra ítéltek. Az ítéletet maga a fiú hajtotta végre, méghozzá nyilvánosan, több száz ember előtt.”

Olvasom a hírt. És mit lehet ehhez még hozzátenni?

Hogy kinyílik a bicska az ember zsebében?

Részemről csak szomorú vagyok.

A diktatúrák mindig szerették az ilyen tréfákat. Mindig bíztatták a naiv és elhülyíthető fiatalokat, hogy jelentsék szüleik eltévelyedéseit. Így volt ez a múlt század húszas, harmincas éveiben, a Szovjetunióban, az ötvenes évek Magyarországán, mai Észak-Koreában és még jó pár helyen. Mint a mellékelt ábra mutatja, a mai Iszlám Államnak nevezett förmedvény uralta területeken is. Ez nem változik, bármelyik mocskos diktatúra csípi az ilyesmit.

Nem akarom felmenteni azt a fiatalembernek aligha nevezhető lényt, aki ezt cselekedte, nyilván a belésulykolt propaganda hatására. Róla csak – hogy igazi, nagy klasszikust idézzek – Al Capone egy mondása jut eszembe: „Isten majd megítéli tettét. Az én dolgom csak annyi, hogy mielőbb összehozzak egy találkozót kettejük között.”

Persze, nem vagyok Al Capone, nem fogok a fiúra vadászni. Ha tudnám a számát, biztosan hívnám Lucifert, - aki főállásban a pokol fejedelme – ha ráér,fűtsön fel egy üstöt jó alaposan, hamarosan ügyfél érkezik. Akit aztán – remélhetőleg – békésen elsütöget az idők végezetéig.

Elég ennyi a gyűlölködésből. Még sok is. De a hír olvastán nem állhattam meg…

Ha valakinek még micurka kétségei voltak afelől, hogy miféle társaság műveli a balhét a Közel-Keleten, ez az eset végleg eloszlathatta az illúzióit. Nem akarok ítélkezni. Csak a tényeket sorolom: egy rakás mocskos gazember meghülyített egy csomó vadbarmot és most háborúsdit játszanak a marhaság nagyobb dicsőségére. Az, hogy ebbe emberek halnak bele, - olykor a saját anyjuk – nem érdekli őket. A primitiv közkatonák valami zavaros ideológiával a fejükben gyilkolásznak, a főnökeik meg, mindközönségesen – ahogy ez már szokás évezredek óta – a pénzért, meg a hatalomért.

Ez van.

És akkor mi van, ha egy ilyen agymosott káder elvetődik a távoli Európába? Az halmozottan kétesélyes, hogy itt majd varázsütésre kitisztul a feje. Mert mitől is jönne meg az esze? Azt tapasztalhatja az útja során – vesd össze migránsok -, hogy átsétálhat a határokon, hőzönghet, megdobálhatja a rendőröket és még csak a papírjait se kéri el senki. Láthatja, hogy bandákba verődve nőkkel erőszakoskodhat és a töketlen hatalom nem, hogy rámászna a pofájára, - a régi szép bolsevik hagyományok szellemében - még titkolni is próbálja az esetet.

Nem akarom a feszültséget fokozni. Nem minden migráns terrorista anyagyilkos. Nyilván köztük is vannak rendes emberek. Mivel általában hiszek az emberi jóságban, hiszem, hogy a többségük az. Aki meg nem…

Azokkal közölhetné már valamelyik erre demokratikusan felhatalmazott szerv, hogy húzzon már el a büdös francba. Ha meg nem megy szép szóval, tegyék ki erőszakkal. Ez teljesen jogos elvárás, elvégre erre kaptak felhatalmazást. A közösség védelmére. Ne a közösség próbálja magát megvédeni, mert abból tuti nem jön ki semmi jó.

 

Az idézett hír: itt és itt

Címkék: Fősodor, Horror, Replika
https://paprika.blogstar.hu/./pages/paprika/contents/blog/23748/pics/lead_800x600.jpg
Fősodor,Horror,Replika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?