Az informatikusok világösszeesküvése

Cabe

Pénzt, időt és fáradtságot nem kímélve, nem kíméltünk pénzt, időt és fáradtságot, hogy Bóvlit, bekamerázott tintahalunkat bejuttassuk az informatikusok titkos világkonferenciájára, melyet a genfi tó fenekén, egy búvárharangban tartottak.

Ezen a szigorúan őrzött rendezvényen gyűltek össze a világ programozói, informatikusai és egyéb népsorsrontói, hogy meghatározzák új stratégiájukat a totális hatalomátvételre és az emberiség teljes elhülyítésére. Bóvlinak innen sikerült kimenekíteni több dokumentumot, melyekből az elsőt itt adjuk közre. Sajnos, a pendrive, - mely az adatokat hordozta, mint adathordozó, miközben Bóvli a pendrive-hordozó szerepét domborította a víz alatt – kissé elázott ezért a dokumentum helyenként megsérült. Így csak töredékesen közölhetjük:

„… az semmiképp sem megengedhető, hogy az egyszerű polgár – a továbbiakban felhasználó – valaha is megértse a számítógépek, programok működésének mikéntjét. Még kevésbé tűrhető, hogy átlássa mennyire szükségtelen a programokba zsúfolt funkciók teljesen felesleges halmaza.

Továbbra is ködös misztikumba kell burkolnunk és megtanulhatatlannak ábrázolnunk minden informatikai tevékenységet. Ebben kezünkre játszik a felhasználók tájékozatlansága, nemtörődömsége és közmondásos lustasága. Mert folyton sápítoznak, hogy érthetetlen egy program kezelése, de valójában nem is akarják megtanulni. Ez maradjon is így.

Mert kérdezem, kollégák, mivé lennénk, ha egyszerre csak elkezdenének konyítani a gépekhez, melyek évek, olykor évtizedek óta használnak? Mi lenne, ha megtanulnák a legegyszerűbb műveleteket?! Mivé lennénk, ha nem megvezetett birkanyájként bégetnék: „Nem értem”! Ez  baromi nagy pofára esés lenne számunkra, mert kiderülne, hogy semmi szükség nincs a felhasználói támogatást végző elvtársainkra. És programozó testvéreinket sem fizetné senki, hogy újabb és újabb alkotásaikkal nehezítsék meg az életét.

A célunk nem ez! Hanem a világuralom!

Mert lehet valaki egyszerű közösségi oldal látogató, vagy milliárdos összegek felett dirigáló bankár, mindenképpen a mi termékünket, inkább alkotásunkat használja. Azaz a kezünkben van az ebadta. A kezünkben, és még csak nem is tud róla.

Azt látja a monitoron, amit mi akarunk, olyan kérdésekre válaszol, amelyeket, mi teszünk fel és bármilyen billentyűt is nyom le válaszul; végső soron az történik, amit mi akarunk.

De a felhasználó ezt sosem tudhatja meg!

Nem jöhet rá, hogy a telefonja, tabletje, laptopja a mi hű szövetségesünk és legfőbb eszközünk a felette való uralkodásra!

A digitális analfabetizmus fenntartására továbbra is erőltetnünk kell az iskolai informatikaoktatás, mely legfőbb eszközünk a métely és sötétség terjesztésére.

És ne legyünk restek sorainkba fogadni azon keveseket, akik a felhasználók arctalan tengeréből kiemelkedve maguk is programozókká válnak, mert jó, ha rajta tartjuk a szemünket a következő nemzedéken is.

Előre a programokban maradó hibákért! Kitartunk a kezelhetetlen funkciók mellett! Előre a bájtgyarmatosítás felé! Tovább a turingi úton!”

https://paprika.blogstar.hu/./pages/paprika/contents/blog/23124/pics/lead_800x600.jpg
Agyament informatika,Fősodor,Szatíra
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?