Karácsonyi ateista

Cabe
2015.12.26.
A karácsonyi ateistáról a régi vicc jut eszembe:
Meghal a bolondokháza igazgatója. A bolondok kijelölnek maguk közül két képviselőt, hogy vegyenek részt a temetésen. Mikor visszatérnek, a társaság izgatottan kérdezgeti őket:
- Milyen volt temetés, fiúk?
- Nagyon szép. De csupa bunkó vett részt rajta. Csak mi kértük fel a gyászzenére táncolni az özvegyet.

Mark Twain, a rasszista

Cabe
2015.12.21.
Tudomásom szerint, felmenőim mind züllött, garázda elemek voltak, akik néha még oly ocsmányságra is vetemedtek, hogy könyvtárba járjanak. Ez van, nem szégyen a családi terheltség, csak koronként kellemetlen.

Az igazi másként gondolkodó

- Te tudod, én milyen konzervatív ember vagyok – mondta Ürdüngen Szvetozár. Ezt először hallottam tőle. Hogy valaki félévszázados ismeretség után is tudjon meglepetéseket szerezni!

Informatika az iskolában

Cabe
2015.12.16.
Mint a borongós idő, úgy köszöntött be hozzám Háteszasztyán Abelárd, a búsképű informatikus. Róla csak annyit, hogy együtt indultunk a kisbetűs életnek, de szétváltak útjaink, míg én manapság a széltolásban jeleskedem, ő egy tizenkét osztályos iskolában – általános és gimnázium – igyekszik minden eszközzel gátolni a számítógépek használatát, mint rendszergazda. Teszi mindezt közfoglalkoztatottként, akkora pénzért, hogy mostanában ritkán fizet be világkörüli utakra.

Az UFO-kérdés végleges megoldása

Cabe
2015.12.14.
Mindig mosolyognom kell, ha az ufók létéről hallok vitatkozni. Az egyik fél habzó szájjal bizonygatja, vannak, igenis léteznek, a másik fél pedig forgó szemmel tiltakozik, hivatkozik a tudományra, a józanészre. És persze sosem jutnak közös nevezőre. Legfeljebb a sértegetés szintjéig emelkednek, vagy süllyednek - ahogy tetszik.

Az informatikusok világösszeesküvése

Cabe
2015.12.13.
Pénzt, időt és fáradtságot nem kímélve, nem kíméltünk pénzt, időt és fáradtságot, hogy Bóvlit, bekamerázott tintahalunkat bejuttassuk az informatikusok titkos világkonferenciájára, melyet a genfi tó fenekén, egy búvárharangban tartottak.

Vírusmentesítés felsőfokon – informatikaoktatás öngyilkosjelölteknek

Cabe
2015.12.12.
Az alábbiakban vázolt vírusmentesítő eljárás a maga nemében egyedülállóan megbízható, száz százalékos hatékonysággal működik. Segítségével valamennyi ismert boot és fájlvírust, trójai programot és programférget eltüntethetjük merevlemezünkről. A metódus rendkívüli előnye, hogy nem csak a már közismertté vált vírusok esetében hatékony, hanem heurisztikus módszerei miatt, valamennyi, a jövőben megírandó, rongáló szándékú program ellen védekezhetünk vele.

A gondolatrendőrség ismét lecsap

Cabe
2015.12.12.
Képzelt riport a nehézsúlyú profi boksz újdonsült bajnokával, Tyson Furyval, Klicsko legyőzőjével, kifogásolt nyilatkozata ürügyén. Avagy: Valaki már megint hülyeségeket beszél.

Tanácsok kezdő kommentelők számára

Hallgassatok egy öreg rájára , aki nem ma kezdte az ipart, ezért tudja, mitől döglik a légy. A rovarirtótól.
Első és legfontosabb szabály:
Ne értsetek egyet.

Le a kirekesztéssel!

- Tiltakozzunk, tiltakozzunk! – dörömbölt be nálam régi barátom, dr. Ürdüngen Szvetozár, a Kupakői Kurír földművelésügyi és táncművészeti szaklap alapítója és főszerkesztője, a régi megélhetési demokrata, hivatásos aggódó.

Ezeket a cikkeket olvastad már?