Defektes Oscar-gála

Nem értem, hogy miért kéne egy jó családba született, remek iskolákban képzett, polgári környezetben szocializálódott embert csak azért előnyben részesíteni, csak mert olyan bőre színe, mint az egykoron hátrányos helyzetű dédatyjáé, dédanyjáé volt?

A kontinens bohócai

Cabe
2016.01.21.
A sok éves tapasztalat bebizonyította, hogy olyan ütődött vagyok, mint egy agyonhasznált kovácsüllő. De ahhoz ragaszkodom, hogy kontinensünk hős vezetőihez képest a szellem fároszi világítótornyának nevezzenek!

A közmunkás a mennybe megy

Cabe
2016.01.20.
- És hogy jössz ki abból a tizennyolcezerből?
- Ó, remekül! Futja egészséges táplálkozásra, ebből öltözködöm divatosan, telik művelődésre, szórakozásra. A minap például megnéztem a taxis tüntetést az Über ellen, két felvonásban. Remek vígjáték! Ha adják még, neked is ajánlom.

Kőbányai kutya krach

Cabe
2016.01.18.
Ki a kutyákkal a kőbányai közparkokból! Tiltólistán kilenc park, ahova tilos lesz kutyát bevinni! Ki nem küldött tudósítónőnk, Csivava Csilla jelenti! Kistermetű, ámde roppant rámenős riporternőnk szagot fogott!

Kupakői csillagok

Cabe
2016.01.16.
- Uraim, elvesztünk – nyitotta meg nemes egyszerűséggel Kupakő városi tanácsának ülését Menyéthneky Vendel az Úr 1553. éve április havának első napján. Az agg úriember körbehordozta tekintetét a tanács jelenlévő tagjain és megerősítette iménti véleményét – Uraim, tuti, hogy elvesztünk.

Kupakő alapítólevele

Cabe
2016.01.15.
A kupakői okirat az elejétől a végéig magyarul íródott, ráadásul kifogástalan magyarsággal és csaknem a mai helyesírási szabályoknak megfelelően, nem afféle imbecilis gügyögéssel, mint a tihanyi oklevél rövidke félmondata...

Kupakői eredetmonda

Mint köztudott, legismertebb krónikásunk, Anonymus, a névtelenség jótékony homálya burkolódzott. Sanda gyanúsítások szerint tette mindezt azért, mert nem kívánt későbbi politikai rendszerekkel bajszot akasztani.

Oktat a falubolondja

Cabe
2016.01.07.
- Az igazság nem demokratikus dolog – tájékoztatott Müzli, aki a falu bolondja felelősségteljes posztját tölti be Kupakőn. Kedvenc parkjában cseréltünk eszmét, közvetlenül azután, hogy nagy sikerű előadást tartott a galamboknak legújabb térhajlítási elméleteiről. A Tisztelt Házat is feddésben részesítette, azon a címen, hogy túl kevés spenótot fogyasztanak a képviselők. Nála ez már csak így megy, nap, mint nap. Sűrű és felelősségteljes életet él.

Kitört a demokrácia középkora

Cabe
2015.12.31.
Nyilvános kivégzés?! Rosszabb! Január negyedikétől mindennap imádság, avagy tanítás lesz hallható a Kossuth rádióban a Reggeli krónika után! Ez borzalom! –nyögte még, majd magába roskadt és a kedvenc fotelembe. Búsan bontotta ki sörét és ivott egyet az ijedtségre.

„Felruház a rock and roll áruház”

Cabe
2015.12.28.
A karácsonyi ünnepek múltával tette nálam - nem kívánt - tiszteletét Raaffaragthal Teodor, a nagyhírű Fülig Jimmy fregattfőhadnagy egyenes ági - de legalább közmunkás - leszármazottja. Ükatyjától nem örökölte annak világverő pofonjait, még a híres, kerékpáráttételből készült lornyont sem. Viszont neki egy falat kenyér és egy árva vas nélkül is sikerült – Kína helyett – egészen Soroksárig elhatolni!

Ezeket a cikkeket olvastad már?