Porból lettél

Cabe
2016.02.10.
- Csak az a biztos, hogy meg fogunk halni – vázolta vidám jövőnket Müzli, Kupakő okleveles falubolondja. – Az orvostudomány minden fejlődése ellenére, a halálozási arány még mindig száz százalékos.

A tízmillió programozó országa

Cabe
2016.02.09.
- A tízmillió programozó országa leszünk! Előre a turingi úton! – toppant be hozzám hívatlanul és lelkesen Ürdüngen Szvetozár a régi megélhetési demokrata és lejtmeneti entellektüel. Szokása szerint kiszolgálta magát a hűtőmből és a sörösdobozát nyitogatva beletelepedett a kedvenc fotelembe.

A haza megmentője

Cabe
2016.02.06.
- Tudod, – magyarázta Müzli, a falu agg bolondja – azt még csak-csak megértem, hogy néha a politikusok teljesen hülyének nézik az embereket. Elvégre én se vagyok egy nagy lumen, gyakran kapaszkodnom kell, hogy megmaradhassak a posztomon.

Tanácsok kezdő számítógép felhasználók számára

Cabe
2016.02.05.
A számítógép olyan eszköz, amellyel rettentő gyorsan, iszonyú nagy károkat lehet okozni. De, te, mint kezdő felhasználó, eleinte ne is reménykedj ilyen csodás eredményekben. Ahhoz, hogy valóban nagy galibát csinálj, valamennyit értened kell hozzá.

Oktatási reform - Háromnegyed egy van

Cabe
2016.02.04.
- Milyen szerencsések vagyunk! Ennyi hozzáértő ember! A tízmillió futballszakértő országa után a tízmillió oktatásügyi szakértő országa is lettünk – mondá Müzli, Kupakő agg, de különösen alulképzett falubolondja.

A bolond esete az életminőséggel

Cabe
2016.01.30.
- Tudod, a gyógyszer drága, ezért hírek olvasásával tartom karban a vérnyomásom – magyarázta Müzli, Kupakő közismert falubolondja. – A doktor szerint a koromhoz képest túl alacsony, de leülök kicsit internetezni és perceken belül visszasétál az optimális értékre.

A kereszt marad

Cabe
2016.01.27.
- Azonnal tüntesd el azt a sört! – ripakodott rá Szvetozárra. – Te mit zabálsz? - kérdezte közvetlenül bátyját, majd fintorogva konstatálta: - Fúj! Szalonna! Disznóból… Vidd ki ezt is! A vendégünk muszlim!

Kis netes illemtan ütődötteknek

Cabe
2016.01.26.
Megvan! Megvan az új vállalkozásom! Olyan startupom van, hogy belezöldülsz – újságolta Ürdüngen Szvetozár a régi megélhetési demokrata és lejtmeneti entellektüel, midőn kopogás nélkül behatolt lakásomba.

Az öntudatos polgár iszik

Cabe
2016.01.25.
Vannak az életben nagy igazságok – magyarázta Müzli, Kupakő hivatásos falubolondja. – Például az, hogy az embernek gondolni kell a jövőjére. Meg előtakarékoskodni a nyugdíjas éveire. Csak nekem már kicsit későn szóltak. Már majd harminc éve vagyok nyugdíjas.

A kereszténység a ködbe vész

Cabe
2016.01.24.
- Jól nézd meg, ifjú tanítványom, mert ki tudja, meddig láthatod! – mutatott a keresztre.
- Minőségi, magyar tölgynek nézem, akár századokat is elbírhat…
- A fa igen. De a kereszt? Tudtad, hogy manapság a kereszténység a világ legüldözöttebb vallása?

Ezeket a cikkeket olvastad már?