Mit akarnak Magyarország polgárai?

Cabe
2016.05.04.
Kis netes fejtágító politikusoknak és egyéb szakembereknek. Röviden összefoglalva a nyilvánvalót, amit csak a vak nem lát és a süket nem hall. Azt meg, hogy valami bűzlik, úgyis érzi mindenki.

Segítség! Okosabb az igazolványom, mint én

Cabe
2016.05.03.
…meg a telefonom is. De lassan a hűtő és mosógép is leköröz. Mert ez egy ilyen világ. Mert ez egy ilyen ország. Mert félni kell attól, hogy „okos” személyi igazolványunk túl sok adatot tartalmaz. És jaj, ki fog azok közt matatni!?

Éljen május elseje

Cabe
2016.04.30.
Amikor a lobogónkat fényes szellők fújták és keményen hittük, hogy holnapra megforgatjuk a világot, még véletlenül se mentünk felvonulni. Volt, hogy a suliban kötelezővé tették a május elsejei mulatságban a részvételt. De abból is csak balhé lett.

Mese az uzsorakamatról

Cabe
2016.04.28.
Épülő, szépülő új világunkban, mikor dübörög a gazdaság, és úgy élünk, mint még sosem, érdemes néha egy-egy pillantás vetni a szörnyűséges múltba: hogyan fosztották ki cseles hitelezők a föld egyszerű népét.

Doktorok és páciensek

Cabe
2016.04.26.
Most volt a csernobili katasztrófa 30. évfordulója. És a szomorú jubileum után elmerengtem: ugyan mi lehet veszélyesebb egy bekracholó atomerőműnél? Két bekracholó atomerőmű? A válasz sokkal egyszerűbb: az emberi hülyeség.

Mi is szeretnénk nyugdíjasok lenni

Cabe
2016.04.21.
A nyugdíjjal kapcsolatos problémáknak két megoldása létezik: egy reális és mesebeli. A reális, hogy Gábriel arkangyal leszáll a mennyből és lángpallosát lengetve rendbe teszi a nyugdíjrendszert, a mesebeli pedig: majd az illetékesek összehoznak valamit.

A bepalizott generáció

Cabe
2016.04.18.
Mi még bőven a szocializmusban születtünk. Akkor jártunk az iskolába és azt tanultuk: „A párttal, a néppel egy az utunk”. Mi még voltunk sorkatonák és esküt tettünk. Hogy megvédjük a Magyar Népköztársaságot. Leginkább magunktól.

Iskolai életképek – sztrájk előtt

Cabe
2016.04.15.
Mennyivel egyszerűbb lenne az élet – mondja a karbantartó –, ha a tanárok nem járnának be és a gyerekek is otthon maradnának! Legalább rendbe lehetne tenni az iskolát! Nem is lenne baj az oktatással!

Megalázók és megalázottak

Cabe
2016.04.13.
Olyan szépen hangzik a mese: demokrácia van, minden ember egyenlő. Csak épp, mint minden szép mese, ez sem igaz. Orwell óta tudjuk, hogy mindig vannak egyenlőbbek.

Emeljük fel az abortuszkorhatárt!

Cabe
2016.04.10.
Éjszaka nem lehet aludni a bömbölésétől és mindenféle bűzös dolgot termel a pelenkájába! És később is csak a gond van vele, súlyos pénzekbe kerül az etetése, ruházása, iskoláztatása.

Ezeket a cikkeket olvastad már?