Levél egy még meg sem született gyermekhez

Cabe
2016.05.29.
Nem mindegy, hogy hova születsz. Hogy kik lesznek a szüleid. Mert lehetnek ők akármilyen derék emberek, és lehetsz te az ő szemük fénye, akinek a boldogulásáért mindent megtesznek, még akkor sincs nyert ügyed.

Üzenet a múltból

Cabe
2016.05.27.
"Kedves Utókor, ha nem lettetek igazságosabbak, békeszeretőbbek és általában véve értelmesebbek, mint amilyenek mi vagyunk (voltunk) - no, akkor vigyen el benneteket az ördög. Ezzel a jókívánsággal maradok (maradtam) tisztelettel: Albert Einstein"

Pénz a semmiért

Cabe
2016.05.26.
Az alamizsna egy kész pofán csapás. Mert nincs elég baja a szerencsétlennek, hogy kéregetnie kell, de még meg is alázzák azzal, hogy adnak neki. Botrány! Az ilyen esetekben mindkét fél teljességgel természetellenesen viselkedik!

Feltétel nélküli alapjövedelem

A régi mondás úgy tartja: „Ne halat adj, az éhezőnek, hanem tanítsd meghalászni!”. Aztán, ha a fene nagy tanulás közben éhen talál halni, az már csak az ő pechje. Mint ahogy az is, ha ilyen-olyan okból nem képes megtanulni egy olyan egyszerű tevékenységet, amilyen a halászat. A fő az, hogy dübörögjön a társadalmi szolidaritás meg az együttérzés!

Az új elmélet: transzkorúság

Cabe
2016.05.19.
A nagyon fejlett Ámerikában dúl a vécé-háború, ez arra indított, hogy kicsit elmerengjek a dolgon. Félreértés ne essék: eszem ágában sincs belebrekegni, hogy ki melyik vécét használja. Főleg nem, ha mindezt a messzi Amerikában teszi.

Nem magadnak építed!

Cabe
2016.05.18.
Meg vagy te húzatva, kicsi rigó! Nem a tiéd a világ, az ország! Nem magadnak építed! – magyarázta nekem dr. Ürdüngen Szvetozárt. Kupakői Kurír bányaügyi és táncművészeti szaklap alapítója és főszerkesztője, a régi megélhetési demokrata.

Mindenkinek elment az esze?

Cabe
2016.05.16.
Kezdek már kissé falra mászni attól a szemlélettől, amelyik még a KRESZ tábláknak is politikai jelentőséget tulajdonít. „Kötelező haladási irány: balra” – ez jó, ez a mi táblánk. „Kötelező haladási irány: jobbra” – fúj, mocskos, náci tábla.

A disznó szárnyra kelt

Cabe
2016.05.13.
Azt, hogy a fajod a hülyék gyülekezete, már akkor sejtettük, mikor rákaptatok a malacevésre. Nem azért, mintha nem lennénk jóízűek, de megfeküdjük a gyomrotokat...

Európai értékek

Cabe
2016.05.10.
Sok szó esik az európai értékekről, gyakran használják ezt a fogalmat viták során végső tromfként. Elmerengtem, hogy mik is azok a bizonyos sokat emlegetett „európai értékek”, amelyekre oly sokszor és sokan hivatkoznak.

Az ember ára

Cabe
2016.05.06.
Ezt is megértem. Most már tudom pontosan mennyi az ára egy embernek. 250 000 euró. Nem is rossz pénz… Lehet, hogy én is ennyit érek? Ja, nem. Én csak az EU másodrendű polgára vagyok.

Ezeket a cikkeket olvastad már?