Miért nem vagyok európai?

Cabe
2016.02.21.
Talán mert nekem jobban tetszik egy régi zászló. Amire még nagyságos, vezérlő fejedelmünk, II. Rákóczi Ferenc azt íratta: „Cum Deo pro Patria et libertate”. Istennel, a hazáért és a szabadságért.

Hitetlenek, avagy a különbség a kereszténység és az iszlám között

Cabe
2016.02.16.
Hogyan vélekednek a hitetlenekről. Marad a módszer, a legbiztosabb: az idézetek. Nem állítok semmit, csak idézek. Aztán döntse el mindenki maga, mit gondol, az idézetek alapján.

Bűnös asszony, avagy a különbség az iszlám és a kereszténység között

Cabe
2016.02.15.
- Én adjak neked tanácsot? Akit a falu bolondja szokott okítani? Nem egy nagy ötlet. Tudod mit? Akad itt két könyv. Az egyik mohamedán, a másik keresztény. És mit tesz Isten, mindkettőben van megfelelő passzus a problémádra. Olvasd el őket, aztán dönts magad!

A tízmillió programozó országa

Cabe
2016.02.09.
- A tízmillió programozó országa leszünk! Előre a turingi úton! – toppant be hozzám hívatlanul és lelkesen Ürdüngen Szvetozár a régi megélhetési demokrata és lejtmeneti entellektüel. Szokása szerint kiszolgálta magát a hűtőmből és a sörösdobozát nyitogatva beletelepedett a kedvenc fotelembe.

Hamis hírek hálójában

Cabe
2016.02.02.
Szándékos átverés? Téves (félre)tájékoztatás? Egyszerű elírás és a következményei? Megvezetjük, mert úgyse jön rá? Sajtóhiba, vagy hibás sajtó? Bocs, de mi is bedőltünk? Vagy most mi van?

Folyik a vörösiszap…

"Altalaj eredetű stabilitásvesztés" – mondják és ezért halt meg tíz ember, és veszett oda egy sereg ház. És senki sem hibás. Az sem érdekes, hogy tározóba kódolva volt a katasztrófa, az első kapavágástól, mint a bíróság is megállapította. De felelős az nincs.
Címkék: Fősodor, Replika

A kontinens bohócai

Cabe
2016.01.21.
A sok éves tapasztalat bebizonyította, hogy olyan ütődött vagyok, mint egy agyonhasznált kovácsüllő. De ahhoz ragaszkodom, hogy kontinensünk hős vezetőihez képest a szellem fároszi világítótornyának nevezzenek!

Kőbányai kutya krach

Cabe
2016.01.18.
Ki a kutyákkal a kőbányai közparkokból! Tiltólistán kilenc park, ahova tilos lesz kutyát bevinni! Ki nem küldött tudósítónőnk, Csivava Csilla jelenti! Kistermetű, ámde roppant rámenős riporternőnk szagot fogott!

És téged ki fog megvédeni?

Én még voltam sorkatona. És nagyon utáltam. A Kádár-rendszerben játszottam katonásdit, mikor még az országló pszeudo-bolsevik hatalomra kellett felesküdni. Hogy megvédem. Leginkább magunk ellen. Ez volt az igazi, államilag támogatott skizofrénia esete.

Téli divat: a fagyhalál

Cabe
2016.01.15.
Elfáradva, olyan könnyű volt leülni egy pillanatra az egyik hótól megtisztított padra, szusszanni egyet. Nézni az éjjel leesett, sok helyütt még szűz havat, hallgatni a kellemes zsongást a fejemben. Lassan elszunnyadni…

Ezeket a cikkeket olvastad már?