Informatika az iskolában

Cabe
2015.12.16.
Mint a borongós idő, úgy köszöntött be hozzám Háteszasztyán Abelárd, a búsképű informatikus. Róla csak annyit, hogy együtt indultunk a kisbetűs életnek, de szétváltak útjaink, míg én manapság a széltolásban jeleskedem, ő egy tizenkét osztályos iskolában – általános és gimnázium – igyekszik minden eszközzel gátolni a számítógépek használatát, mint rendszergazda. Teszi mindezt közfoglalkoztatottként, akkora pénzért, hogy mostanában ritkán fizet be világkörüli utakra.

Az UFO-kérdés végleges megoldása

Cabe
2015.12.14.
Mindig mosolyognom kell, ha az ufók létéről hallok vitatkozni. Az egyik fél habzó szájjal bizonygatja, vannak, igenis léteznek, a másik fél pedig forgó szemmel tiltakozik, hivatkozik a tudományra, a józanészre. És persze sosem jutnak közös nevezőre. Legfeljebb a sértegetés szintjéig emelkednek, vagy süllyednek - ahogy tetszik.

Az informatikusok világösszeesküvése

Cabe
2015.12.13.
Pénzt, időt és fáradtságot nem kímélve, nem kíméltünk pénzt, időt és fáradtságot, hogy Bóvlit, bekamerázott tintahalunkat bejuttassuk az informatikusok titkos világkonferenciájára, melyet a genfi tó fenekén, egy búvárharangban tartottak.

Vírusmentesítés felsőfokon – informatikaoktatás öngyilkosjelölteknek

Cabe
2015.12.12.
Az alábbiakban vázolt vírusmentesítő eljárás a maga nemében egyedülállóan megbízható, száz százalékos hatékonysággal működik. Segítségével valamennyi ismert boot és fájlvírust, trójai programot és programférget eltüntethetjük merevlemezünkről. A metódus rendkívüli előnye, hogy nem csak a már közismertté vált vírusok esetében hatékony, hanem heurisztikus módszerei miatt, valamennyi, a jövőben megírandó, rongáló szándékú program ellen védekezhetünk vele.

A gondolatrendőrség ismét lecsap

Cabe
2015.12.12.
Képzelt riport a nehézsúlyú profi boksz újdonsült bajnokával, Tyson Furyval, Klicsko legyőzőjével, kifogásolt nyilatkozata ürügyén. Avagy: Valaki már megint hülyeségeket beszél.

Tanácsok kezdő kommentelők számára

Hallgassatok egy öreg rájára , aki nem ma kezdte az ipart, ezért tudja, mitől döglik a légy. A rovarirtótól.
Első és legfontosabb szabály:
Ne értsetek egyet.

Le a kirekesztéssel!

- Tiltakozzunk, tiltakozzunk! – dörömbölt be nálam régi barátom, dr. Ürdüngen Szvetozár, a Kupakői Kurír földművelésügyi és táncművészeti szaklap alapítója és főszerkesztője, a régi megélhetési demokrata, hivatásos aggódó.

Az ismeretlen feminista szobra

Cabe
2015.12.09.
- Bajban vagyunk – mondta gondterhelten Ürdüngen Szvetozár, miután elterpeszkedett kedvenc fotelemben, kezében a málnaszörppel ízesített sörével. Ez a turbókoktél mindig meghozza számára a gondolkodáshoz szükséges elmélyülést. Mert a gondolkodás – tudvalevően – fárasztó és veszélyes művelet.

Rabló bankok rejtelmei

Cabe
2015.12.08.
Magiszter Professzor Doktor Jesse James, a neves közgazdasági szakember és bankszakértő székfoglaló beszéde. Elmondta szelleme, a Kupakői Tudományos Akadémián, midőn a tagok közé választották zseniális találmányáért. Feltalálta s meg is valósította a vonatrablást, először a történelem során. Szolid családi vállalkozása, melyet bátyjával, Frankkal és a Younger testvérekkel alapított, hosszú évekig működött eredményesen.

Történelmi átverések

Cabe
2015.12.07.
Aki a történelem tanulmányozására vetemedik, - jaj, az ily gaz népnek! - mindenekelőtt azzal kell számot vetnie, mit hisz el a korabeli feljegyzésekből, mit vesz komolyan az utókor értékeléséből. Vegyük példának okáért a hazai történelemtudományt. Minden tiszteletem és nagyrabecsülésem ellenére, súlyos hiányosságokra kell felhívnom a jó szándékú érdeklődők figyelmét. Alapos és sokrétű vizsgálatok alapján, arra a következtetésre kellett jutnom, hogy nem csak az iskolai történelemkönyvekben, valamint a nagyközönségnek szánt ismeretterjesztő munkákban lelhetők fel hibák, tévedések, félreértelmezések és elhallgatások, de még az olyan korszakalkotó, átfogó művekben is, mint például Wiharfelleghy Zuárd: „A magyarok bejövetele és kimenetele” című alkotása.

Ezeket a cikkeket olvastad már?