Az elutasítás visszautasítása

Cabe
2016.03.01.
Aki már jelentkezett állásra, az minden bizonnyal elutasító levelet is kapott. Már ha válaszoltak neki egyáltalán. Az alábbiakban szerény javaslatot teszek arra, hogyan kell válaszolni egy elutasító levélre, visszautasítani az elutasítást.

A Saul fia Oscar-díjas!

Cabe
2016.02.29.
Biztos lesznek ezúttal is fanyalgók – akadtak bőven a Saul fia eddigi diadalmenete során –, akiket nem értek. Nem értem, hogy lehet nem örülni, mikor egy magyar film, magyar emberek alkotása diadalmaskodik valahol a világban. De ennyit az ünneprontókról. Mert ez ünnep. A magyar film és ezzel Magyarország ünnepe.
Címkék: Fősodor

Bevándorlás? Honfoglalás!

Cabe
2016.02.27.
Hiszek abban, hogy mindenki szabadon azt állít, amit csak akar. De a magyar honfoglalás és a mai migráció közé egyenlőségjelet tenni... Tán apró túlzás.

Látszólag bolond

Cabe
2016.02.27.
Elárulom neked, hogy mit akarnak. Egy kicsit jobban élni. Nem sokkal. Csak egy kicsit. És ez mindenkire igaz, a milliárdostól egészen az olyan csórókig, mint amilyen én vagyok. Egy kicsit nyugodtabban élni...

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja

Cabe
2016.02.25.
A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja. Szép megnevezés. Csak aprócska bajom van vele: a százmillió, százmilliárd könnycsepp, ami mögötte van.

Aranyláz Európában

Cabe
2016.02.23.
Az „aranyat” Európában nem a föld rejti. Nem a megfagyott talajból kell kicsákányozni. Itt az országok, polgárok vagyona az a kincs, amely oly vonzó a modernkori szerencsevadászok számára.

Miért nem vagyok európai?

Cabe
2016.02.21.
Talán mert nekem jobban tetszik egy régi zászló. Amire még nagyságos, vezérlő fejedelmünk, II. Rákóczi Ferenc azt íratta: „Cum Deo pro Patria et libertate”. Istennel, a hazáért és a szabadságért.

Müzli és a migráns macskák

Cabe
2016.02.20.
Még mindig jár a megkopott verkli, a bevándorlókat igenis be kell engedni és szét kell osztani a tagországok között. Amikor az aluljárókban hajléktalanok alszanak, amikor az ország egy része mélyszegénységben él, akkor még vegyünk a nyakunkba plusz terheket? Először nem a saját gondjainkat kéne megoldani?

Az európai szolidaritás

Cabe
2016.02.18.
A kelet-európai országokból mennyire hiányzik a szolidaritás! Mikor Berlin utcáin széles néptömegek tüntetnek, hogy a magyarországi német tulajdonú gyárakban is annyit fizessenek egy munkásnak, mint az ugyanabban a kézben lévő németországi gyárakban dolgozó munkásnak!

Hitetlenek, avagy a különbség a kereszténység és az iszlám között

Cabe
2016.02.16.
Hogyan vélekednek a hitetlenekről. Marad a módszer, a legbiztosabb: az idézetek. Nem állítok semmit, csak idézek. Aztán döntse el mindenki maga, mit gondol, az idézetek alapján.

Ezeket a cikkeket olvastad már?