A kereszténység a ködbe vész

Cabe
2016.01.24.
- Jól nézd meg, ifjú tanítványom, mert ki tudja, meddig láthatod! – mutatott a keresztre.
- Minőségi, magyar tölgynek nézem, akár századokat is elbírhat…
- A fa igen. De a kereszt? Tudtad, hogy manapság a kereszténység a világ legüldözöttebb vallása?

A közmunkás a mennybe megy

Cabe
2016.01.20.
- És hogy jössz ki abból a tizennyolcezerből?
- Ó, remekül! Futja egészséges táplálkozásra, ebből öltözködöm divatosan, telik művelődésre, szórakozásra. A minap például megnéztem a taxis tüntetést az Über ellen, két felvonásban. Remek vígjáték! Ha adják még, neked is ajánlom.

Kőbányai kutya krach

Cabe
2016.01.18.
Ki a kutyákkal a kőbányai közparkokból! Tiltólistán kilenc park, ahova tilos lesz kutyát bevinni! Ki nem küldött tudósítónőnk, Csivava Csilla jelenti! Kistermetű, ámde roppant rámenős riporternőnk szagot fogott!

És téged ki fog megvédeni?

Én még voltam sorkatona. És nagyon utáltam. A Kádár-rendszerben játszottam katonásdit, mikor még az országló pszeudo-bolsevik hatalomra kellett felesküdni. Hogy megvédem. Leginkább magunk ellen. Ez volt az igazi, államilag támogatott skizofrénia esete.

Téli divat: a fagyhalál

Cabe
2016.01.15.
Elfáradva, olyan könnyű volt leülni egy pillanatra az egyik hótól megtisztított padra, szusszanni egyet. Nézni az éjjel leesett, sok helyütt még szűz havat, hallgatni a kellemes zsongást a fejemben. Lassan elszunnyadni…

Karácsonyi ateista

Cabe
2015.12.26.
A karácsonyi ateistáról a régi vicc jut eszembe:
Meghal a bolondokháza igazgatója. A bolondok kijelölnek maguk közül két képviselőt, hogy vegyenek részt a temetésen. Mikor visszatérnek, a társaság izgatottan kérdezgeti őket:
- Milyen volt temetés, fiúk?
- Nagyon szép. De csupa bunkó vett részt rajta. Csak mi kértük fel a gyászzenére táncolni az özvegyet.

Mark Twain, a rasszista

Cabe
2015.12.21.
Tudomásom szerint, felmenőim mind züllött, garázda elemek voltak, akik néha még oly ocsmányságra is vetemedtek, hogy könyvtárba járjanak. Ez van, nem szégyen a családi terheltség, csak koronként kellemetlen.

Informatika az iskolában

Cabe
2015.12.16.
Mint a borongós idő, úgy köszöntött be hozzám Háteszasztyán Abelárd, a búsképű informatikus. Róla csak annyit, hogy együtt indultunk a kisbetűs életnek, de szétváltak útjaink, míg én manapság a széltolásban jeleskedem, ő egy tizenkét osztályos iskolában – általános és gimnázium – igyekszik minden eszközzel gátolni a számítógépek használatát, mint rendszergazda. Teszi mindezt közfoglalkoztatottként, akkora pénzért, hogy mostanában ritkán fizet be világkörüli utakra.

Ezeket a cikkeket olvastad már?