Elhunyt Keith Emerson

Cabe
2016.03.12.
A rock örök és halhatatlan. Csak a rockerek halandóak. Sajnos.
A család szűkszavú közleményben tudatta, hogy múlt éjjel, santa monicai otthonában, hetvenegy esztendős korában meghalt Keith Emerson.
Címkék: Busongó, Fősodor

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja

Cabe
2016.02.25.
A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja. Szép megnevezés. Csak aprócska bajom van vele: a százmillió, százmilliárd könnycsepp, ami mögötte van.

Aranyláz Európában

Cabe
2016.02.23.
Az „aranyat” Európában nem a föld rejti. Nem a megfagyott talajból kell kicsákányozni. Itt az országok, polgárok vagyona az a kincs, amely oly vonzó a modernkori szerencsevadászok számára.

Miért nem vagyok európai?

Cabe
2016.02.21.
Talán mert nekem jobban tetszik egy régi zászló. Amire még nagyságos, vezérlő fejedelmünk, II. Rákóczi Ferenc azt íratta: „Cum Deo pro Patria et libertate”. Istennel, a hazáért és a szabadságért.

Hitetlenek, avagy a különbség a kereszténység és az iszlám között

Cabe
2016.02.16.
Hogyan vélekednek a hitetlenekről. Marad a módszer, a legbiztosabb: az idézetek. Nem állítok semmit, csak idézek. Aztán döntse el mindenki maga, mit gondol, az idézetek alapján.

Bűnös asszony, avagy a különbség az iszlám és a kereszténység között

Cabe
2016.02.15.
- Én adjak neked tanácsot? Akit a falu bolondja szokott okítani? Nem egy nagy ötlet. Tudod mit? Akad itt két könyv. Az egyik mohamedán, a másik keresztény. És mit tesz Isten, mindkettőben van megfelelő passzus a problémádra. Olvasd el őket, aztán dönts magad!

Pár fillér a jobbágynak

Cabe
2016.02.13.
- Na, erről csicseregj kicsi rigó – tört rám szokása szerint hívatlanul Ürdüngen Szvetozár, a régi megélhetési politikus és lejtmeneti demokrata. – Azt magyarázd el nekem, - ha tudod -, miért fizet ugyanaz a cég Magyarországon sokkal kevesebbet, mint Európa más országaiban?

Oktatási reform - Háromnegyed egy van

Cabe
2016.02.04.
- Milyen szerencsések vagyunk! Ennyi hozzáértő ember! A tízmillió futballszakértő országa után a tízmillió oktatásügyi szakértő országa is lettünk – mondá Müzli, Kupakő agg, de különösen alulképzett falubolondja.

A bolond esete az életminőséggel

Cabe
2016.01.30.
- Tudod, a gyógyszer drága, ezért hírek olvasásával tartom karban a vérnyomásom – magyarázta Müzli, Kupakő közismert falubolondja. – A doktor szerint a koromhoz képest túl alacsony, de leülök kicsit internetezni és perceken belül visszasétál az optimális értékre.

Az öntudatos polgár iszik

Cabe
2016.01.25.
Vannak az életben nagy igazságok – magyarázta Müzli, Kupakő hivatásos falubolondja. – Például az, hogy az embernek gondolni kell a jövőjére. Meg előtakarékoskodni a nyugdíjas éveire. Csak nekem már kicsit későn szóltak. Már majd harminc éve vagyok nyugdíjas.

Ezeket a cikkeket olvastad már?