A balgaság kultusza

Cabe
2016.06.03.
Kétségbeesetten kapaszkodom a hitbe, hogy – minden jobb meggyőződésem ellenére -, az emberiség mégsem hülyék gyülekezete. És nap, mint nap rá kell döbbennem a szomorú valóságra: de, igenis az. Velem az élen.

Rákóczi zászlaja

Cabe
2016.05.23.
Azon a zászlón, a lázadás, a rebellió zászlaján volt egy felirat. Egyetlen rövidke mondat, hiszen a zászlók nem arra valók, hogy hosszadalmas politikai, filozófiai tanulmányokat tegyenek rajtuk közzé, amiket aztán a kutya se ért. A zászló arra jó, hogy kitűzzük valahová, vagy felvonjuk valahol, és aláálljunk. Lengessük, és azt mondjuk: ezek vagyunk mi.

Áldatlan állapotok a Szent László kórházban

Cabe
2016.05.09.
Ilyet se csináltam még… Nem saját „termést” teszek ki a blogra, hanem úgy mond: „hozott” anyagot. De úgy gondolom, lényeges, hogy az Édesanyának (igen, így nagybetűvel) a közismert közösségi oldalon közzétett bejegyzése minél több emberhez eljusson.

A terrorista Franciaországban

Cabe
2016.04.27.
A hír: ma hajnalban Belgium átadta a francia hatóságoknak a Salah Abdeslamot, a 130 halottal és több, mint 350 sebesülttel járó párizsi merényletek egyetlen életben maradt elkövetőjét. Bocs, még csak gyanúsított...

Csernobil – Semmik vagyunk

Cabe
2016.04.25.
Nem magáról az „Eseményről”, szól ez az írás inkább egy rendszer tragikus hülyeségéről. És, hogy számunkra mit jelentett Csernobil. Az illúziók végét. Azt, hogy a hatalom szemében tényleg semmik vagyunk.

A holokauszt emléknapja – A gyerekeket miért?

Mond az Önnek valamit, hogy Rejtő Jenő? Máig tán a legolvasottabb magyar író. Nagy Károly, alias Charles Lorre? Nagyszerű humoros kalandregényeket írt, majdnem olyan jókat, mint a Mester. Radnóti Miklós? A verseit tanultuk a suliban. És mennyit írhatott volna még!

A legerkölcsösebb ország legerkölcsösebb polgárai

Hálát adok Istennek – vagy az evolúciónak, kinek mi tetszik -, hogy a világ legerkölcsösebb országában jöttem világra, több millió erkölcsi piedesztálon álló szent közé.

Bolond világ

Cabe
2016.03.28.
Attól, hogy törvényi hátteret biztosítanak arra, hogy erőteljesebb felügyeletet gyakorolhassanak a polgárok felett, a polgár, ha robbantani akar, akkor robbantani is fog. Vagy füvet termeszteni, ha úgy tartja úri kedve.

Hol terem a terrorista?

És hallja valamelyik cimborától, hogy az egyik imaházban egy klassz tag szokott beszélni. Mindig ugyanarról. Hogy ők jobbak, többek, mint a hitetlenek. Akik köztudomásúlag alávaló ebek. Mert hitetlenek. Mert mások.

A dzsihád nem ér véget

Cabe
2016.03.22.
A dzsihád nem ér véget. Nem ér véget mindaddig, míg nem vallja mindenki azt, hogy Allah az egyetlen isten, és Mohamed az ő prófétája. A dzsihádot természetesen nem a muszlimok kezdték, az ateisták, keresztények, zsidók, buddhisták és a többiek a felelősek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?