Keresztényüldözés

Cabe
2016.07.30.
A 21. század elejének legüldözöttebb vallása a kereszténység. A hitük miatt megölt, megkínzott, megbecstelenített emberek száma folyamatosan növekszik, egyes becslések szerint minden 5. percben megölnek egy keresztényt, hite miatt.

Ilyesmi nem fordulhat elő!

Cabe
2016.07.27.
A menekültek szegény, szerencsétlen emberek, akik hazájukból a háború borzalmai elől kénytelenek – életüket féltve – roppant sebesen távozni. Remek példa erre Mohammad Daleel, akinek sikerült kiérdemelnie a kétes értékű, „Németország első öngyilkos merénylője” címet.

Már megint: muszlim gyilkosok

Emberek ezek? Ez volt az első, ami eszembe jutott, mikor értesültem, hogy meggyilkoltak egy 84 esztendős papot, a saját templomában. Mise közben ejtették túszul… Aztán elvágták a torkát. Emberek ezek? A muszlim gyilkosok…
Címkék: Busongó, Fősodor

Sorban jönnek, kopogtatnak…

Cabe
2016.07.25.
Vegyük csak sorra, hogy is mennek a dolgok Németországban: múlt hétfőn egy 17 éves afgán fiú sebesített meg többeket baltával Würzburgban, pénteken egy 18 éves iráni származású, már német állampolgárságú srác ölt meg 9 embert Münchenben, vasárnap pedig egy 21 éves szír menekült gyilkolt meg machetével egy várandós nőt.

Levél a terroristához

Cabe
2016.07.15.
Az „Ügyedről” kezdtem beszélni. Az „Ügyedről”, amin még a tevék is csak röhögni tudnak… Az „Ügyedről”, ami egy marhaság. Minden „Ügy”, amiért embereknek kell meghalnia, az egy marhaság. Mert nincs a világon olyan ügy, ami akár csak azt megérné, hogy valaki náthás legyen miatta, nem hogy belehaljon.

És Világosnál letettük a fegyvert…

Cabe
2016.07.12.
A szabadságharc utolsó nagyobb harcképes seregcsoportja 1849 augusztus 13.-án a világosi síkon, Görgey Artúr tábornok vezetése alatt letette a fegyvert, a Fjodor Vasziljevics Rüdiger tábornok vezette orosz csapatok előtt.

A vértanú kárpátaljai magyar püspök

Cabe
2016.07.10.
A sztálini Szovjetunióban nem volt életbiztosítás magyarnak vallania magát az embernek. A kockázatok meg csak halmozódtak, ha ráadásul papságra adta a fejét a jótét lélek. A helyzet még inkább fokozódott, ha püspök is lett belőle, különösen, ha olyan püspök, aki ellenezte, hogy a görög katolikus egyházat beolvasszák az orosz ortodox egyházba…

Elment Bud Spencer

Cabe
2016.06.28.
2016. június 27.-én, hétfőn, 18.45 perckor elhunyt Carlo Pedersoli, olasz úszó, vízilabdázó és filmszínész, zeneszerző, akit a világ csak Bud Spencerként ismert. 1929 október 31.-én született, hosszú élet adatott meg neki, mindannyiunk örömére.
Címkék: Busongó, Fősodor

Népi sportág: a tanárverés

Cabe
2016.06.08.
Egy budapesti iskola tanárnőjére azért támadtak rá feldühödött szülők, mert a pedagógus – állítólag – megverte gyermeküket. Az anya ököllel ütötte arcon a tanárnőt, az apa a hajánál fogva rángatta vissza a menekülni próbáló asszonyt.

Az első találkozásom Trianonnal

Cabe
2016.06.03.
Tudod, „ők” – magyarázta atyám és ilyenkor mindig hátrabökött a hüvelykujjával a bal válla felett – nem akarják, hogy beszéljünk róla. Még a suliban se fogják tanítani nektek. De lepődj meg, ha majd nagyobb leszel és külföldre utazol, a határt átlépve, magyar szót hallasz majd.

Ezeket a cikkeket olvastad már?