Rövid, de kimerítő macskológia

Cabe
2016.04.22.
Mit ér egy blog macskás poszt nélkül? Tündi-bündi, hipercuki kisállatok nélkül? A macskák kultúrtörténete és szerepe a történelemben, rükvercben és alulnézetben. Hétvégi macskás poszt, a szórakozás jegyében.

Mi is szeretnénk nyugdíjasok lenni

Cabe
2016.04.21.
A nyugdíjjal kapcsolatos problémáknak két megoldása létezik: egy reális és mesebeli. A reális, hogy Gábriel arkangyal leszáll a mennyből és lángpallosát lengetve rendbe teszi a nyugdíjrendszert, a mesebeli pedig: majd az illetékesek összehoznak valamit.

A holokauszt emléknapja – A gyerekeket miért?

Mond az Önnek valamit, hogy Rejtő Jenő? Máig tán a legolvasottabb magyar író. Nagy Károly, alias Charles Lorre? Nagyszerű humoros kalandregényeket írt, majdnem olyan jókat, mint a Mester. Radnóti Miklós? A verseit tanultuk a suliban. És mennyit írhatott volna még!

Iskolai életképek – sztrájk előtt

Cabe
2016.04.15.
Mennyivel egyszerűbb lenne az élet – mondja a karbantartó –, ha a tanárok nem járnának be és a gyerekek is otthon maradnának! Legalább rendbe lehetne tenni az iskolát! Nem is lenne baj az oktatással!

Megalázók és megalázottak

Cabe
2016.04.13.
Olyan szépen hangzik a mese: demokrácia van, minden ember egyenlő. Csak épp, mint minden szép mese, ez sem igaz. Orwell óta tudjuk, hogy mindig vannak egyenlőbbek.

Űrhajózni muszáj!

Cabe
2016.04.12.
Az űrhajózás aranykora talán véget ért, de űrhajók ma is vannak. Műholdak, itt a fejünk felett és a Pathfindert, a Curiosityt is eljuttatta valami a Marsra. A Voyager eszméletlen távolságban, a Naprendszer határainál. Rajtunk áll móka… Punnyadhatunk itt tovább, szép lassan felélve, elpusztítva mindent. Vagy mehetünk…

József Attila esete a vasárnapi boltzárral

Cabe
2016.04.11.
Írna-e verset József Attila a vasárnapi boltzárról tartandó népszavazásról? Majdnem biztos vagyok benne, hogy írna. Pro és kontra egyaránt, de írna. Mert írt ő zseniális verset, hasonló marhaságokról. És a vers messze túlélte azt az aktuális kérdést, amelyről szólt.

„Április 4.-ről szóljon az ének…”

Aztán megírta az újság, hogy az ideiglenesen hazánkban tartózkodó szovjet hadsereg tisztjei átvették öröklakásukat. Nem tudom, hogy tényleg létezett-e ez a cikk, de a vicc jól jellemzi a hatvanas, hetvenes évek közhangulatát.

Dzsihád a strandon

Cabe
2016.03.30.
Az erkölcstelenség bűzös mocsarában fetrengő európai hölgyek jobb, ha felkészülnek az iszlám dzsihád egyik legújabb formájára: a strand-dzsihádra. Itt a burkini!

Bolond világ

Cabe
2016.03.28.
Attól, hogy törvényi hátteret biztosítanak arra, hogy erőteljesebb felügyeletet gyakorolhassanak a polgárok felett, a polgár, ha robbantani akar, akkor robbantani is fog. Vagy füvet termeszteni, ha úgy tartja úri kedve.

Ezeket a cikkeket olvastad már?