Mindenkinek elment az esze?

Cabe
2016.05.16.
Kezdek már kissé falra mászni attól a szemlélettől, amelyik még a KRESZ tábláknak is politikai jelentőséget tulajdonít. „Kötelező haladási irány: balra” – ez jó, ez a mi táblánk. „Kötelező haladási irány: jobbra” – fúj, mocskos, náci tábla.

Öreg, aki mondja! - Nyugdíjas informatika

Cabe
2016.05.14.
A klasszikus téveszme! Túl öreg vagyok az informatika rejtelmeihez. Ahhoz különben is: csak a fiatalok érthetnek! Mikor erről tájékoztat az aktuális páciens, még ostobasága teljes tudatában, büszkén ki is húzza magát. Mert ő tudja, amit tud, ne akarjanak már neki bemesélni mindenféle zöldséget!

A disznó szárnyra kelt

Cabe
2016.05.13.
Azt, hogy a fajod a hülyék gyülekezete, már akkor sejtettük, mikor rákaptatok a malacevésre. Nem azért, mintha nem lennénk jóízűek, de megfeküdjük a gyomrotokat...

Tartsunk szülőt! Kötelezően…

Cabe
2016.05.12.
- Drága mama! Engedd meg, hogy felköszöntselek! Fogadd szeretettel, a kedvenc virágod, meg az elmaradhatatlan bonbon! És torta is van! Kérlek, töltsd ki az átvételi elismervényt...

Európai értékek

Cabe
2016.05.10.
Sok szó esik az európai értékekről, gyakran használják ezt a fogalmat viták során végső tromfként. Elmerengtem, hogy mik is azok a bizonyos sokat emlegetett „európai értékek”, amelyekre oly sokszor és sokan hivatkoznak.

Mit akarnak Magyarország polgárai?

Cabe
2016.05.04.
Kis netes fejtágító politikusoknak és egyéb szakembereknek. Röviden összefoglalva a nyilvánvalót, amit csak a vak nem lát és a süket nem hall. Azt meg, hogy valami bűzlik, úgyis érzi mindenki.

Segítség! Okosabb az igazolványom, mint én

Cabe
2016.05.03.
…meg a telefonom is. De lassan a hűtő és mosógép is leköröz. Mert ez egy ilyen világ. Mert ez egy ilyen ország. Mert félni kell attól, hogy „okos” személyi igazolványunk túl sok adatot tartalmaz. És jaj, ki fog azok közt matatni!?

Kis magyar katasztrófa

Cabe
2016.05.02.
Riport a tűzfészekből. Ez – a szokásostól eltérőn - egy nagyon személyes poszt. Nem minden nap adatik meg egy szegény, de legalább nagyon kicsi polgárnak, hogy egy katasztrófa részese lehessen. Egy egészen kis katasztrófáé.

Éljen május elseje

Cabe
2016.04.30.
Amikor a lobogónkat fényes szellők fújták és keményen hittük, hogy holnapra megforgatjuk a világot, még véletlenül se mentünk felvonulni. Volt, hogy a suliban kötelezővé tették a május elsejei mulatságban a részvételt. De abból is csak balhé lett.

Doktorok és páciensek

Cabe
2016.04.26.
Most volt a csernobili katasztrófa 30. évfordulója. És a szomorú jubileum után elmerengtem: ugyan mi lehet veszélyesebb egy bekracholó atomerőműnél? Két bekracholó atomerőmű? A válasz sokkal egyszerűbb: az emberi hülyeség.

Ezeket a cikkeket olvastad már?