Politikai futballhuligánok

Cabe
2016.06.15.
Tudtak arról, hogy nem csak az Aranycsapat játszott világbajnoki döntőt a magyar futballtörténelemben? Az 1938-as, olaszországi világbajnokságon Benito Mussolini „Győzelem, vagy halál!” - küldte pályára az olasz csapatot. Ellenünk.

A munka öl, butít, és...

Cabe
2016.06.09.
Ifjonc koromban, mikor először felmerült a pályaválasztás, mint olyan, apám firtatására - mi is szeretnék lenni? -, azonnal rávágtam:
A király lustája!

Mély, marxista métely

Cabe
2016.06.07.
A marxizmusnak az ifjúságra gyakorolt hatása erőteljes és letagadhatatlan. Jómagam például a Botrány az operában című film megtekintése után döntöttem úgy: marxista leszek! Hozzávetőleg 10 éves lehettem akkor – mondhatni hátulgombolós -, de máris érett politikai gondolkodó.

A balgaság kultusza

Cabe
2016.06.03.
Kétségbeesetten kapaszkodom a hitbe, hogy – minden jobb meggyőződésem ellenére -, az emberiség mégsem hülyék gyülekezete. És nap, mint nap rá kell döbbennem a szomorú valóságra: de, igenis az. Velem az élen.

Álmodnak a robotok alapjövedelemről?

Cabe
2016.05.31.
A keleti melós fillérekért nyomja az ipart, de a robot még olcsóbb, ráadásul nem jártatja a száját, nem akar szabadságra menni, - mi több! – még a mosdóba se vágyik. Világ tőkései! Megtaláltátok az ideális munkavállalót!

Levél egy még meg sem született gyermekhez

Cabe
2016.05.29.
Nem mindegy, hogy hova születsz. Hogy kik lesznek a szüleid. Mert lehetnek ők akármilyen derék emberek, és lehetsz te az ő szemük fénye, akinek a boldogulásáért mindent megtesznek, még akkor sincs nyert ügyed.

Üzenet a múltból

Cabe
2016.05.27.
"Kedves Utókor, ha nem lettetek igazságosabbak, békeszeretőbbek és általában véve értelmesebbek, mint amilyenek mi vagyunk (voltunk) - no, akkor vigyen el benneteket az ördög. Ezzel a jókívánsággal maradok (maradtam) tisztelettel: Albert Einstein"

Feltétel nélküli alapjövedelem

A régi mondás úgy tartja: „Ne halat adj, az éhezőnek, hanem tanítsd meghalászni!”. Aztán, ha a fene nagy tanulás közben éhen talál halni, az már csak az ő pechje. Mint ahogy az is, ha ilyen-olyan okból nem képes megtanulni egy olyan egyszerű tevékenységet, amilyen a halászat. A fő az, hogy dübörögjön a társadalmi szolidaritás meg az együttérzés!

Az új elmélet: transzkorúság

Cabe
2016.05.19.
A nagyon fejlett Ámerikában dúl a vécé-háború, ez arra indított, hogy kicsit elmerengjek a dolgon. Félreértés ne essék: eszem ágában sincs belebrekegni, hogy ki melyik vécét használja. Főleg nem, ha mindezt a messzi Amerikában teszi.

A csíksomlyói búcsú eredete. Amit - állítólag - tisztázni kell…

Cabe
2016.05.17.
Mindegy miért, mindegy hogyan, csak üssünk rajta egyet! Mert az lényeg. Hogy bántsuk, hogy megalázzuk. Az nem számít, hogy mellesleg kinek, hány százezer, hány millió ember hitébe, vallási meggyőződésébe gázolunk, ha árthatunk közben az ellenfélnek. A másik politikai oldalnak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?