Kitört a demokrácia középkora

Cabe
2015.12.31.
Nyilvános kivégzés?! Rosszabb! Január negyedikétől mindennap imádság, avagy tanítás lesz hallható a Kossuth rádióban a Reggeli krónika után! Ez borzalom! –nyögte még, majd magába roskadt és a kedvenc fotelembe. Búsan bontotta ki sörét és ivott egyet az ijedtségre.

Szilveszteri szépségápolási tippek elszánt hölgyeknek

Cabe
2015.12.30.
Haj és szépségápolási trükkök Szaúd-Arábiából!
Vigyázat hamisítják!
Külsőleg alkalmazva szépít, ha megiszod, egészséges leszel!
Címkék: Fősodor, Humor, Iszlám

„Felruház a rock and roll áruház”

Cabe
2015.12.28.
A karácsonyi ünnepek múltával tette nálam - nem kívánt - tiszteletét Raaffaragthal Teodor, a nagyhírű Fülig Jimmy fregattfőhadnagy egyenes ági - de legalább közmunkás - leszármazottja. Ükatyjától nem örökölte annak világverő pofonjait, még a híres, kerékpáráttételből készült lornyont sem. Viszont neki egy falat kenyér és egy árva vas nélkül is sikerült – Kína helyett – egészen Soroksárig elhatolni!

Az öregedés előnyei

Cabe
2015.12.27.
- Te nem vagy normális! – nyilvánított véleményt irodalmi munkásságom legújabb, bimbódzó ötletéről Szívem Szép Hercegnője, mikor voltam oly óvatlan, s megemlítettem neki, miről akarok írni. – Hát van annak előnye?!
Van – és most kövezzetek meg, vagy küldjetek máglyára, mint Giordano Brunót. Akkor is. És mégis… Van.

Karácsonyi ateista

Cabe
2015.12.26.
A karácsonyi ateistáról a régi vicc jut eszembe:
Meghal a bolondokháza igazgatója. A bolondok kijelölnek maguk közül két képviselőt, hogy vegyenek részt a temetésen. Mikor visszatérnek, a társaság izgatottan kérdezgeti őket:
- Milyen volt temetés, fiúk?
- Nagyon szép. De csupa bunkó vett részt rajta. Csak mi kértük fel a gyászzenére táncolni az özvegyet.

Mark Twain, a rasszista

Cabe
2015.12.21.
Tudomásom szerint, felmenőim mind züllött, garázda elemek voltak, akik néha még oly ocsmányságra is vetemedtek, hogy könyvtárba járjanak. Ez van, nem szégyen a családi terheltség, csak koronként kellemetlen.

Az igazi másként gondolkodó

- Te tudod, én milyen konzervatív ember vagyok – mondta Ürdüngen Szvetozár. Ezt először hallottam tőle. Hogy valaki félévszázados ismeretség után is tudjon meglepetéseket szerezni!

Tévedés, nem vagyok Ákos

Cabe
2015.12.16.
Még csak nem is szeretnék az lenni. Akkor se akartam ő lenni, mikor körberajongott popsztárként írtak róla, és most sem, mikor minden önjelölt, pitiáner cenzor a vérét akarja.
Miért jutott eszembe a Charlie Hebdo elleni merénylet erről az egész mizériáról? Mert én még nem felejtettem el a logikus gondolkodást. A gondolkodást, úgy egyáltalán.
Címkék: Fősodor, Replika

Informatika az iskolában

Cabe
2015.12.16.
Mint a borongós idő, úgy köszöntött be hozzám Háteszasztyán Abelárd, a búsképű informatikus. Róla csak annyit, hogy együtt indultunk a kisbetűs életnek, de szétváltak útjaink, míg én manapság a széltolásban jeleskedem, ő egy tizenkét osztályos iskolában – általános és gimnázium – igyekszik minden eszközzel gátolni a számítógépek használatát, mint rendszergazda. Teszi mindezt közfoglalkoztatottként, akkora pénzért, hogy mostanában ritkán fizet be világkörüli utakra.

Az UFO-kérdés végleges megoldása

Cabe
2015.12.14.
Mindig mosolyognom kell, ha az ufók létéről hallok vitatkozni. Az egyik fél habzó szájjal bizonygatja, vannak, igenis léteznek, a másik fél pedig forgó szemmel tiltakozik, hivatkozik a tudományra, a józanészre. És persze sosem jutnak közös nevezőre. Legfeljebb a sértegetés szintjéig emelkednek, vagy süllyednek - ahogy tetszik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?