Kupakői csillagok

Cabe
2016.01.16.
- Uraim, elvesztünk – nyitotta meg nemes egyszerűséggel Kupakő városi tanácsának ülését Menyéthneky Vendel az Úr 1553. éve április havának első napján. Az agg úriember körbehordozta tekintetét a tanács jelenlévő tagjain és megerősítette iménti véleményét – Uraim, tuti, hogy elvesztünk.

Kupakő alapítólevele

Cabe
2016.01.15.
A kupakői okirat az elejétől a végéig magyarul íródott, ráadásul kifogástalan magyarsággal és csaknem a mai helyesírási szabályoknak megfelelően, nem afféle imbecilis gügyögéssel, mint a tihanyi oklevél rövidke félmondata...

Téli divat: a fagyhalál

Cabe
2016.01.15.
Elfáradva, olyan könnyű volt leülni egy pillanatra az egyik hótól megtisztított padra, szusszanni egyet. Nézni az éjjel leesett, sok helyütt még szűz havat, hallgatni a kellemes zsongást a fejemben. Lassan elszunnyadni…

Tanácsok kezdő programozóknak

Cabe
2016.01.13.
Idősebb felhasználóknál kiváló eredményeket érhetünk el még különösen monoton techno-nóták (az "Anyám, végy egy ütvefúrót, zenei pályára akarok lépni!" - típusúakra gondolok) folyamatos, teljes hangerővel történő lejátszásával. Ha rezegni kezd a feje, amikor összefutunk vele a folyosón akkor jól csináltuk.

Ezek a fiatalok!

Cabe
2016.01.12.
Emlékszem, mennyit emlegették annak idején a generációs ellentéteket! És meg is akarták oldani a problémát. A felnőttek. Mi nem annyira, mert biztosak voltunk benne, hogy ez a probléma nem is létezik. Csak egyszerűen fafejek az idősebbek. Akik előbb-utóbb úgyis kihalnak, mint a dinoszauruszok s jő helyükbe a mi győztes és bölcs nemzedékünk.

Kupakői eredetmonda

Mint köztudott, legismertebb krónikásunk, Anonymus, a névtelenség jótékony homálya burkolódzott. Sanda gyanúsítások szerint tette mindezt azért, mert nem kívánt későbbi politikai rendszerekkel bajszot akasztani.

Az anyagyilkos "agysebész"

Cabe
2016.01.08.
„A saját anyját végezte ki az Iszlám Állam egyik harcosa a dzsihadista szervezet fővárosának számító Rakkában – közölte helyi forrásokra hivatkozva a Emberi Jogok Szíriai Központja. A nő bűne az volt, hogy arra kérte a fiát, hagyja el a várost és az Iszlám Államot, mert a koalíciós légicsapások meg fognak ölni mindenkit. A húszéves fiú azonban feljelentette a saját anyját, akit halálra ítéltek. Az ítéletet maga a fiú hajtotta végre, méghozzá nyilvánosan, több száz ember előtt.”
Címkék: Fősodor, Horror, Replika

Oktat a falubolondja

Cabe
2016.01.07.
- Az igazság nem demokratikus dolog – tájékoztatott Müzli, aki a falu bolondja felelősségteljes posztját tölti be Kupakőn. Kedvenc parkjában cseréltünk eszmét, közvetlenül azután, hogy nagy sikerű előadást tartott a galamboknak legújabb térhajlítási elméleteiről. A Tisztelt Házat is feddésben részesítette, azon a címen, hogy túl kevés spenótot fogyasztanak a képviselők. Nála ez már csak így megy, nap, mint nap. Sűrű és felelősségteljes életet él.

A piás is belebrekeg

Cabe
2016.01.05.
Hallgattassék meg a másik fél is, még ha pokolra jut is érte! Hallassa szavát a 800.000 alkoholista egyike is! Mert inni jó, de akadnak, akik jobb, ha nem vesznek részt ebben az össznépi sportban.

Eszed tokja áll meg 50 fölött, nem az élet!

Cabe
2016.01.02.
Sulykolják ezerrel, hogy ötven fölött neked már annyi!
Nem tudom ki találta ki ezt az őrültséget, de hogy egy nagy ló volt az biztos. Nála, – náluk - csak mi vagyunk az ütődöttebbek, hogy be is dőlünk ennek a rizsának. És arcunkra ráncosodott éveinkkel büszkén bezárjuk magunkat a saját kis cellánkba, mintha bűnösek lennénk azért, mert elmúltak azok a nyavalyás évek!
Frászkarikát!

Ezeket a cikkeket olvastad már?