Pár fillér a jobbágynak

Cabe
2016.02.13.
- Na, erről csicseregj kicsi rigó – tört rám szokása szerint hívatlanul Ürdüngen Szvetozár, a régi megélhetési politikus és lejtmeneti demokrata. – Azt magyarázd el nekem, - ha tudod -, miért fizet ugyanaz a cég Magyarországon sokkal kevesebbet, mint Európa más országaiban?

Diploma lekvárral és nyelvvizsgával

Cabe
2016.02.12.
- Megvan! Megvan! - robbant be szokott közvetlenségével békés otthonomba Ürdüngen Szvetozár, a keményvonalas megélhetés politikus és lejtmeneti entellektüel. - Sikerült a nyelvvizsgája!

Porból lettél

Cabe
2016.02.10.
- Csak az a biztos, hogy meg fogunk halni – vázolta vidám jövőnket Müzli, Kupakő okleveles falubolondja. – Az orvostudomány minden fejlődése ellenére, a halálozási arány még mindig száz százalékos.

A tízmillió programozó országa

Cabe
2016.02.09.
- A tízmillió programozó országa leszünk! Előre a turingi úton! – toppant be hozzám hívatlanul és lelkesen Ürdüngen Szvetozár a régi megélhetési demokrata és lejtmeneti entellektüel. Szokása szerint kiszolgálta magát a hűtőmből és a sörösdobozát nyitogatva beletelepedett a kedvenc fotelembe.

A haza megmentője

Cabe
2016.02.06.
- Tudod, – magyarázta Müzli, a falu agg bolondja – azt még csak-csak megértem, hogy néha a politikusok teljesen hülyének nézik az embereket. Elvégre én se vagyok egy nagy lumen, gyakran kapaszkodnom kell, hogy megmaradhassak a posztomon.

Tanácsok kezdő számítógép felhasználók számára

Cabe
2016.02.05.
A számítógép olyan eszköz, amellyel rettentő gyorsan, iszonyú nagy károkat lehet okozni. De, te, mint kezdő felhasználó, eleinte ne is reménykedj ilyen csodás eredményekben. Ahhoz, hogy valóban nagy galibát csinálj, valamennyit értened kell hozzá.

Oktatási reform - Háromnegyed egy van

Cabe
2016.02.04.
- Milyen szerencsések vagyunk! Ennyi hozzáértő ember! A tízmillió futballszakértő országa után a tízmillió oktatásügyi szakértő országa is lettünk – mondá Müzli, Kupakő agg, de különösen alulképzett falubolondja.

Hamis hírek hálójában

Cabe
2016.02.02.
Szándékos átverés? Téves (félre)tájékoztatás? Egyszerű elírás és a következményei? Megvezetjük, mert úgyse jön rá? Sajtóhiba, vagy hibás sajtó? Bocs, de mi is bedőltünk? Vagy most mi van?

Interjú a medvével

Cabe
2016.02.01.
Tudósítónk exkluzív interjúja az állatkerti medvével! Tényfeltáró riport! Mit mond az illetékes időjós maci? Lehull a lepel! A magyar medve megszólal!

A bolond esete az életminőséggel

Cabe
2016.01.30.
- Tudod, a gyógyszer drága, ezért hírek olvasásával tartom karban a vérnyomásom – magyarázta Müzli, Kupakő közismert falubolondja. – A doktor szerint a koromhoz képest túl alacsony, de leülök kicsit internetezni és perceken belül visszasétál az optimális értékre.

Ezeket a cikkeket olvastad már?