Bevándorlás? Honfoglalás!

Cabe
2016.02.27.
Hiszek abban, hogy mindenki szabadon azt állít, amit csak akar. De a magyar honfoglalás és a mai migráció közé egyenlőségjelet tenni... Tán apró túlzás.

Látszólag bolond

Cabe
2016.02.27.
Elárulom neked, hogy mit akarnak. Egy kicsit jobban élni. Nem sokkal. Csak egy kicsit. És ez mindenkire igaz, a milliárdostól egészen az olyan csórókig, mint amilyen én vagyok. Egy kicsit nyugodtabban élni...

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja

Cabe
2016.02.25.
A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja. Szép megnevezés. Csak aprócska bajom van vele: a százmillió, százmilliárd könnycsepp, ami mögötte van.

Aranyláz Európában

Cabe
2016.02.23.
Az „aranyat” Európában nem a föld rejti. Nem a megfagyott talajból kell kicsákányozni. Itt az országok, polgárok vagyona az a kincs, amely oly vonzó a modernkori szerencsevadászok számára.

Miért nem vagyok európai?

Cabe
2016.02.21.
Talán mert nekem jobban tetszik egy régi zászló. Amire még nagyságos, vezérlő fejedelmünk, II. Rákóczi Ferenc azt íratta: „Cum Deo pro Patria et libertate”. Istennel, a hazáért és a szabadságért.

Müzli és a migráns macskák

Cabe
2016.02.20.
Még mindig jár a megkopott verkli, a bevándorlókat igenis be kell engedni és szét kell osztani a tagországok között. Amikor az aluljárókban hajléktalanok alszanak, amikor az ország egy része mélyszegénységben él, akkor még vegyünk a nyakunkba plusz terheket? Először nem a saját gondjainkat kéne megoldani?

Az európai szolidaritás

Cabe
2016.02.18.
A kelet-európai országokból mennyire hiányzik a szolidaritás! Mikor Berlin utcáin széles néptömegek tüntetnek, hogy a magyarországi német tulajdonú gyárakban is annyit fizessenek egy munkásnak, mint az ugyanabban a kézben lévő németországi gyárakban dolgozó munkásnak!

Hitetlenek, avagy a különbség a kereszténység és az iszlám között

Cabe
2016.02.16.
Hogyan vélekednek a hitetlenekről. Marad a módszer, a legbiztosabb: az idézetek. Nem állítok semmit, csak idézek. Aztán döntse el mindenki maga, mit gondol, az idézetek alapján.

Bűnös asszony, avagy a különbség az iszlám és a kereszténység között

Cabe
2016.02.15.
- Én adjak neked tanácsot? Akit a falu bolondja szokott okítani? Nem egy nagy ötlet. Tudod mit? Akad itt két könyv. Az egyik mohamedán, a másik keresztény. És mit tesz Isten, mindkettőben van megfelelő passzus a problémádra. Olvasd el őket, aztán dönts magad!

Mint habos torta, a dzsihád oly finom…

Cabe
2016.02.14.
- Ki akarnak túrni a posztomról! – háborgott Müzli, Kupakő hivatalos és örökös falubolondja. – Nem szép dolog, hogy vénségemre belekényszerítenek egy kőkemény kultúrharcba, amihez már se erőm se energiám!

Ezeket a cikkeket olvastad már?