Iskolai életképek – sztrájk előtt

Cabe
2016.04.15.
Mennyivel egyszerűbb lenne az élet – mondja a karbantartó –, ha a tanárok nem járnának be és a gyerekek is otthon maradnának! Legalább rendbe lehetne tenni az iskolát! Nem is lenne baj az oktatással!

Megalázók és megalázottak

Cabe
2016.04.13.
Olyan szépen hangzik a mese: demokrácia van, minden ember egyenlő. Csak épp, mint minden szép mese, ez sem igaz. Orwell óta tudjuk, hogy mindig vannak egyenlőbbek.

Űrhajózni muszáj!

Cabe
2016.04.12.
Az űrhajózás aranykora talán véget ért, de űrhajók ma is vannak. Műholdak, itt a fejünk felett és a Pathfindert, a Curiosityt is eljuttatta valami a Marsra. A Voyager eszméletlen távolságban, a Naprendszer határainál. Rajtunk áll móka… Punnyadhatunk itt tovább, szép lassan felélve, elpusztítva mindent. Vagy mehetünk…

József Attila esete a vasárnapi boltzárral

Cabe
2016.04.11.
Írna-e verset József Attila a vasárnapi boltzárról tartandó népszavazásról? Majdnem biztos vagyok benne, hogy írna. Pro és kontra egyaránt, de írna. Mert írt ő zseniális verset, hasonló marhaságokról. És a vers messze túlélte azt az aktuális kérdést, amelyről szólt.

Emeljük fel az abortuszkorhatárt!

Cabe
2016.04.10.
Éjszaka nem lehet aludni a bömbölésétől és mindenféle bűzös dolgot termel a pelenkájába! És később is csak a gond van vele, súlyos pénzekbe kerül az etetése, ruházása, iskoláztatása.

A legerkölcsösebb ország legerkölcsösebb polgárai

Hálát adok Istennek – vagy az evolúciónak, kinek mi tetszik -, hogy a világ legerkölcsösebb országában jöttem világra, több millió erkölcsi piedesztálon álló szent közé.

A gengszterek jogai

Cabe
2016.04.06.
Az Európai Unió Bíróságának döntése értelmében el kell halasztani az elfogatóparancs végrehajtását, ha fennáll annak a veszélye, hogy a bűnöző kiadatását kérő országban sérülnének a körözött személy emberi jogai, vagy embertelennek minősülő bánásmód várna rá.

„Április 4.-ről szóljon az ének…”

Aztán megírta az újság, hogy az ideiglenesen hazánkban tartózkodó szovjet hadsereg tisztjei átvették öröklakásukat. Nem tudom, hogy tényleg létezett-e ez a cikk, de a vicc jól jellemzi a hatvanas, hetvenes évek közhangulatát.

Puskás a legjobb

Cabe
2016.04.01.
Ma 89 éve, 1927. április elsején született Puskás Ferenc. És most ő lett a győztese a Goal Legends World Cup versenyének, hogy ki világ valaha volt legjobb labdarúgója.

Dzsihád a strandon

Cabe
2016.03.30.
Az erkölcstelenség bűzös mocsarában fetrengő európai hölgyek jobb, ha felkészülnek az iszlám dzsihád egyik legújabb formájára: a strand-dzsihádra. Itt a burkini!

Ezeket a cikkeket olvastad már?